• Turkhane Logo

Salgının yeni merkez üssü Avrupa: Ciddi müdahale gerekli!

Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının yine merkez üssü değişti.

11:31 27 Ekim 2020 Salı
Salgının yeni merkez üssü Avrupa: Ciddi müdahale gerekli!
Çin’de başlayıp tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının yine merkez üssü değişti.




Hızla artan vakalar sonrasında Dünya Sağlık Örgütü Kovid-19 salgınının yeni merkez üssünün Avrupa kıtası olduğunu açıkladı. DSÖ, salgınla ciddi mücadele edilmesi uyarısında bulundu. 


Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yeni merkez üssünün Avrupa kıtası olduğunu bildirerek, Avrupa’nın Kovid-19 ile mücadeleyi ciddi şekilde hızlandırması gerektiği uyarısında bulundu.

ENDİŞE VERİCİ ARTIŞ GÖRÜLDÜ

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle DSÖ salgın uzmanlarıyla toplantı düzenledi. Ghebreyesus, geçen hafta dünya genelinde Kovid-19 vakalarında ulaşılan en yüksek rakamın bildirildiğini aktardı. Kuzey yarım küredeki birçok ülkede vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda endişe verici bir artış görüldüğüne dikkati çeken Ghebreyesus, özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’da yoğun bakım ünitelerinin hızla dolduğu bilgisini paylaştı.

ÖLÜMLERİN ÜÇTE BİRİ AVRUPA’DAN

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan ise geçen hafta dünya genelindeki tüm Kovid-19 vakalarının yüzde 46’sının, ölümlerin de 3’te 1’inin Avrupa bölgesinden bildirildiğini söyleyerek, “Dolayısıyla, Avrupa bölgesinin şu anda hastalığın merkez üssü olduğundan şüphe yok. Bu virüsün önüne geçmeliyiz ve sonra da virüsün önünde kalmalıyız. Bazen bir yarışta, belirli taktikleri belirli bir zamanda kullanabilirsiniz ama şu anda Avrupa’da bu virüsün çok çok arkasındayız. Dolayısıyla virüsün önüne geçebilmek için mücadeleyi ciddi şekilde hızlandırmalıyız” dedi. Ryan, virüsün kontrol altına alınabilmesi için daha kapsamlı önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Son güncelleme: 11:31 27.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı