• Turkhane Logo

Reuters'ten Türkiye iddiası

Azerbaycan ile Ermenistan arasında tartışmalı bölge Dağlık Karabağ'da çıkan çatışmalar savaş noktasına gelirken Türkiye'nin rolü de tartışılıyor.

21:55 28 Eylül 2020 Pazartesi
Reuters'ten Türkiye iddiası
Azerbaycan ile Ermenistan arasında tartışmalı bölge Dağlık Karabağ'da çıkan çatışmalar savaş noktasına gelirken Türkiye'nin rolü de tartışılıyor.

Pazar günü Suriyeden cihatçıların Azerbaycana destek amaçlı Ermenistan sınırına Suriyeden cihatçıları gönderdiğine dair görüntüler dikkat çekerken, Reuters da bu iddiayı destekleyen bir habere imza attı.

Suriyeli iki isyancının anlatımlarına dayanak yapılan haberde, Türkiye, komşu Ermenistan ile tırmanan çatışmasında Azerbaycanı desteklemek için Suriyeli savaşçıları (cihatçılar) gönderiyor ifadesi kullanıldı.
Haberde aktarılana göre, Suriyenin kuzeyindeki TSK kontrolü altındaki cihatçı gruplardan iki savaşçı, Ankara ile koordineli olarak Azerbaycana konuşlandırıldıklarını söyledi.
Savaşçılar, konunun hassasiyeti nedeniyle isim vermeyi kabul etmemişler.Yine Türkiyenin desteklediği bir grup olan Ahrar El Şam için Suriyede savaşan bir cihatçı da, Gitmek istemedim ama param yok. Hayat çok zor ifadesini kullanıyor.
İki cihatçı da Suriyeli tugay komutanları tarafından ayda yaklaşık 1.500 dolar kazanacaklarının söylendiğini aktarıyor.Suriyede Ceyş El Nakba saflarında savaşan cihatçılardan diğeri ise, yaklaşık 1000 savaşçının Azerbaycanda konuşlandırıldığını ifade ediyor. 
Dağlık Karabağ topraklarındaki çatışmalar, çok sayıda ölüm ve yüzlerce yaralı raporlarıyla 2016dan bu yana en şiddetli hâlini almış durumda.
Ermenistanın Moskova Büyükelçisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiyenin Suriyenin kuzeyinden Azerbaycana 4 bin civarında savaşçıyı gönderdiğini ve orada savaştıklarını ileri sürdü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevin yardımcısı ise bu iddiayı reddediyor.
Ermenistan ayrıca, Türk askeri uzmanlarının Dağlık Karabağda Azerbaycan ile birlikte savaştığını ve Türkiyenin insansız hava araçları ve savaş uçakları desteği verdiğini ileri sürüyor.
Haberde, Azerbaycanın yine yalanlama yapmasına rağmen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere üst düzey yetkililerin Baküye destek sözü vermesine rağmen, yorumdan kaçınılmasına dikkat çekiliyor.

Son güncelleme: 21:55 28.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı