• Turkhane Logo

Pakistan Talibanı eski sözcüsü Ehsanullah Ehsan hapisten kaçtı: Ailemle Türkiye’deyim

Talibanı eski sözcüsü Ehsanullah Ehsan, Pakistan’daki hapishaneden kaçtı. Facebook üzerinden bir ses kaydı yayınlayan Ehsan, ailesiyle birlikte Türkiye’de olduğunu açıkladı.

14:58 10 Şubat 2020 Pazartesi
Pakistan Talibanı eski sözcüsü Ehsanullah Ehsan hapisten kaçtı: Ailemle Türkiye’deyim
Talibanı eski sözcüsü Ehsanullah Ehsan, Pakistan’daki hapishaneden kaçtı. Facebook üzerinden bir ses kaydı yayınlayan Ehsan, ailesiyle birlikte Türkiye’de olduğunu açıkladı.



Pakistan Talibanı ve örgütün parçalanmasından sonra kurulan Cemaat’ül Ahrar hareketinin öszcülüğünü yapan Ehsanullah Ehsan, Pakistan’da ordu tarafından tutulduğu yüksek güvenlikli bir gözetim merkezinden kaçtı.

Ehsanullah Ehsan’ın Türkiye’de bulunduğuna dair haberlerin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13-14 Şubat’ta Pakistan’a yapacağı ziyaretin ana gündem maddelerinden birisi olması bekleniyor.


11 OCAK’TA HAPİSTEN KAÇTI

Esas ismi Liaquat Ali olan Ehsanullah Ehsan, hapisten kaçtığını Facebook üzerinden esas ismi adına açılan bir hesaptan yayınladığı ses kaydı ile dünyaya duyurdu. Ehsan, 11 Ocak itibariyle hapisten kaçtığını belirtti.

Ses kaydında Ehsan, “Ben Ehsanullah Ehsan. Pakistan Talibanı (Tehrik-i Taliban Pakistan) ve Cemaat’ül Ahrar’ın eski sözcüsüyüm. 5 Şubat 2017’de Pakistan güvenlik güçlerine bir anlaşma çerçevesinde teslim oldum. Bu anlaşmaya 3 yıl sadık kaldım ancak Pakistan yetkilileri bu anlaşmayı ihlal etti ve beni çocuklarımla birlikte hapiste tuttu.” dedi.

PAKİSTANLI YETKİLİLER KAÇIŞI DOĞRULADI

Kaçışıyla ilgili haberlerin yayınmasından günler sonra Pakistanlı yetkililer Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada Ehsanullah Ehsan’ın Pakistan Ordusu tarafından tutulduğu gözetim merkezinden kaçtığını doğruladı.

AFP’ye konuşan Pakistanlı yetkili, Ehsan’ın örgüte bağlı militanları tespit etmede ve yakalamada en önemli isimlerden birisi olduğunu belirtti.

 AİLEMLE BİRLİKTE TÜRKİYE’DEYİM

Ehsanullah Ehsan, eşi, bir kızı ve bir oğlu ile birlikte Türkiye’de olduğunu açıkladı.

Ehsan, ancak Türkiye’ye nasıl ulaştığı ile ilgili bir bilgi vermedi.

Pakistanlı güvenlik yetkilileri, Ehsan’ın Türkiye’de olduğu haberleri konusunda herhangi bir yorum yapmadı.

PAKİSTAN TALİBANI VE EHSANULLAH EHSAN

Pakistan Talibanı, ülke tarihinin en kanlı saldırılarını gerçekleştirdi. Ehsanullah Ehsan ise örgüt adına bu saldırıları üstlenen açıklamaları yapan isim olarak ön plana çıktı.

Pakistan Talibanı, 2016 yılında Nobel Barış Ödülü sahibi Malala Yousafzai’ye yapılan suikast girişimini de üstlenmişti.

2017 yılında teslim olduktan sonra Pakistan televizyonlarına röportajlar verdi ve İslamabad yönetimi tarafından kullanılmakla suçlandı.

Pakistan Talibanı, ABD, Kanada ve İngiltere tarafından da terör örgütü olarak kabul ediliyor.

ERDOĞAN BU HAFTA PAKİSTAN’A GİDİYOR

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta 13-14 Şubat’ta Pakistan’a bir ziyaret gerçekleştirecek ve 14 Şubat’ta Pakistan Parlamentosu’na hitaben bir konuşma yapacak.

Ehsanullah Ehsan’ın Türkiye’de bulunduğuna dair haberlerin Erdoğan ziyaretinin ana gündem maddelerinden birisi olması bekleniyor.

Son güncelleme: 14:58 10.02.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı