• Turkhane Logo

New York Belediye Başkanı'ndan ürküten açıklama

ABD'de de yayılmaya devame den Koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulunan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio,

00:50 23 Mart 2020 Pazartesi
New York Belediye Başkanı'ndan ürküten açıklama
ABD'de de yayılmaya devame den Koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulunan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio,

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, ABDnin Koronavirüs salgınından en çok etkilenen eyaletlerinden biri olan New Yorktaki hastanelerin kaynaklarının 10 gün içinde tükenebileceği belirtti. Belediye Başkanı, Salgın konusunda gerçeği söylemek gerekirse daha yeni başlıyoruz. En kötüsü henüz gelmedi. Salgın, nisanda marttan daha kötü olacak. Mayıs da nisandan daha kötü olabilir dedi.
CNN televizyonuna konuk olan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, yeni tip Koronavirüsü (Covid-19) salgını ile mücadelede eyaletteki hastanelerdeki kaynakların hızla tükendiği uyarısında bulundu.
Blasio, “Hastane sisteminin çalışması için gerekli olan vantilatör, cerrahi maske gibi malzemeler için büyük çapta bir yokluk çekmeye 10 gün uzaktayız” ifadesini kullandı.
Hükûmet yeterli kaynak sağlamadı
Bu süreçte federal hükûmetin kendilerine yeteri kadar kaynak sağlamadığını savunan Blasio, “Ordu devreye sokulmadı. Trump’ın sözünü ettiği Savunma Üretimi Kanunu, görebileceğimiz şekilde uygulanmadı. Sadece New York kenti ya da eyaleti değil, ülkenin birçok yeri kendilerini yalnız hissediyor” dedi.
Blasio, “Salgın konusunda gerçeği söylemek gerekirse daha yeni başlıyoruz. En kötüsü henüz gelmesi. Salgın, nisanda marttan daha kötü olacak. Mayıs da nisandan daha kötü olabilir” yorumunda bulundu.
New York eyaletinde vaka sayısı 15 bini aştı
New York Valisi Andrew Cuomo da basın toplantısında, eyaletteki Covid-19 kaynaklı vaka sayısının 15 bin 168’e, ölü sayısının da 114’e çıktığını aktardı. Cuomo, vakaların 9 bin 45’inin New York kentinde olduğunu kaydetti.
Hastanelerde yaşanan sıkıntılara işaret ederek, hastanelere kapasitelerini artırma çağrısı yapan Cuomo, “Şu anda eyalet genelinde 53 bin yatak kapasitemiz var ama bizim 110 bin yatağa ihtiyacımız olacak” dedi.
Ülkedeki virüs rakamlarını takip eden Johns Hopkins Üniversitesi’nin paylaştığı son verilere göre vaka sayısı 26 bin 747’ye, ölü sayısı 340’a ulaştı.
ABD, Covid-19 vaka sayısı bakımından Çin, İtalya ve İspanya’nın ardından 4. sırada yer alıyor.

Son güncelleme: 00:50 23.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı