• Turkhane Logo

Miçotakis, Türkiye'yi ikaz etti

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlikte Türkiye'yi

21:15 12 Ağustos 2020 Çarşamba
Miçotakis, Türkiye'yi ikaz etti
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginlikte Türkiye'yi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, Türkiye ile Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz ve petrol arama faaliyetleri konusunda yaşanan gerginliğin bölgede bir kazaya neden olabileceğine dair uyarıda bulundu.

Yunan Başbakan, Komşumuzda sonunda mantığın üstün geleceğini ümit ediyoruz. Böylece gerçek diyalog da başlayabilir ifadesini kullandı.
Kısıtlı bir alana bu kadar çok askeri güç yığıldığında, kaza tehlikesi de ortaya çıkar diyen Mitsotakis, Yunanistanın tansiyonun yükselmesinden yana olmadığını belirtti ancak ekledi: Hiçbir provokasyon cevapsız kalmaz.
Türkiye hafta başında sismik araştırma gemisi Oruç Reisi donanma gemileri eşliğinde Yunan adası Meis açıklarına göndermişti.Ardınan Yunanistan da şu an Kıbrısın batısında bulunan Oruç Reisi takip etmeleri için savaş gemilerini bölgede konuşlandırdı.
Dendias İsraile gidiyor
Akdenizde Ankara ile Atina arasında yaşanan krize ilişkin İsrailden de açıklama gelmişti. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada İsrailin Atinanın yanında olduğu belirtilerek İsrail Yunanistana, deniz alanları ve münhasır ekonomik bölgesini sınırlandırma hakkı konusunda tam destek ve dayanışmasını ifade eder denilmişti.
Atina, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendiasın yarın İsraile giderek görüşmelerde bulunacağını duyurdu.

Son güncelleme: 21:15 12.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı