• Turkhane Logo

Merkel'den Türkiye ile ilgili 'güvenli bölge' açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel,

00:49 03 Mart 2020 Salı
Merkel'den Türkiye ile ilgili 'güvenli bölge' açıklaması
Almanya Başbakanı Angela Merkel,

Almanya Başbakanı Angela Merkel, (İdlib’de) Ateşkese ihtiyacımız var. Şu anda Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var dedi.
Merkel, ayrıca Türkiyenin sınırlarını açarak mültecilerin sırtından Avrupa Birliğine baskı uygulaması kabul edilemez diye konuştu.
Merkel, Yunanistan sınırından Avrupaya geçmeye çalışan sığınmacılar konusunda, Türkiyenin İdlib konusunda çok büyük bir sorunla karşı karşıya kaldığını anlıyorum. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti memnuniyetsizliğini mültecilerin sırtından değil, ABye diyalog yoluyla ifade etmeli. Benim için takip edilecek yol bu değil ifadelerini kullandı.
AAnın aktardığına göre Merkel, İdlib’de ateşkese ihtiyacımız var. Şu anda Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var şeklinde konuştu. 
Merkel, Avrupa Birliği ve Türkiyenin mülteci anlaşmaları hakkında görüşmelere devam etmesi gerektiğini ve Almanyanın Türkiyeyi ikili olarak desteklemeye açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 00:49 03.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı