• Turkhane Logo

Kovid-19 ilacı piyasaya çıkmaya hazırlanıyor

İlaç şirketi Eli Lilly, antikor ilacının Kovid-19’u önlediğini duyurdu. Faz 3 denemeleri yapılan ilacın, Kovid -19 hastalarını tedavi etmede etkili olduğu açıklandı.

11:14 23 Ocak 2021 Cumartesi
Kovid-19 ilacı piyasaya çıkmaya hazırlanıyor
İlaç şirketi Eli Lilly, antikor ilacının Kovid-19’u önlediğini duyurdu. Faz 3 denemeleri yapılan ilacın, Kovid -19 hastalarını tedavi etmede etkili olduğu açıklandı.



Aşıların ardından şimdi de Kovid-19 ilacında umutlar tazelendi. İlaç şirketi, Eli Lilly & CO, LY-CoV555 diye de bilinen Bamlanivimab adlı ilacın Faz 3 denemelerinin Kovid-19 hastaları üzerinde etkili olduğunu duyurdu.

FAT 3 ÇALIŞMALARI DA BAŞARILI OLDU


Aşılama çalışmaları başlamasına rağmen Kovid-19 salgını henüz kontrol altına alınabilmiş değil. Salgınla mücadelede umut verici haber geldi. İlaç şirketi, Eli Lilly & CO, perşembe günü yaptığı açıklamada monoklonal antikor kombinasyon ilacının FAZ 3 çalışmalarının, huzurevi sakinleri ve personelleri arasında semptomatik Covid-19 enfeksiyonunu önlemeye yardımcı olduğunu duyurdu.

BİN 97 KİŞİDE DENENDİ

CNN International’ın haberine göre, LY-CoV555 diye de bilinen Bamlanivimab adlı ilacın FAZ 3 denemelerine toplamda bin 97 kişi katıldı. Tüm sonuçların hakemli bir klinik dergide yayınlanmak üzere sunulacağını belirten şirket, çalışmanın bulgularını bir bülten olarak yayınladı.

Şirkete göre, ilacı alan huzurevi sakinlerinin semptomatik Kovid-19’a yakalanma riski yüzde 80’e kadar daha düşürdü.

Bulgular, Kasım ayında ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yetişkinlerde ve çocuklarda hafif ila orta dereceli koronavirüs enfeksiyonlarını tedavi etmek için acil kullanım izni verilen antikor tedavisinde önemli olan önleyici bir ilaç kullanımını öneriyor.

İlaç şirketinin baş bilim sorumlusu Dr. Daniel Skovronsky, çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:

“Bamlanivimab’ın ciddi Covid-19 hastalığına geçiren veya bakım evlerinde olanlar da dahil olmak üzere hastaneye yatma riski yüksek olan hastalar için halihazırda bir tedavi olarak mevcut olduğu için mutluyuz.”

Son güncelleme: 11:14 23.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı