• Turkhane Logo

Koronavirüs'te bugün: Hayatını kaybedenlerin sayısı 280 bine yaklaştı

Dünyada en fazla vaka ve can kaybının yaşandığı ABD'de son olarak 1 milyon 309 bin 550 kişi enfekte oldu.

11:26 10 Mayıs 2020 Pazar
Koronavirüs'te bugün: Hayatını kaybedenlerin sayısı 280 bine yaklaştı
Dünyada en fazla vaka ve can kaybının yaşandığı ABD'de son olarak 1 milyon 309 bin 550 kişi enfekte oldu.




Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı 4 milyon 25e çıktı. Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 279 bini geçti.


 Dünyada en fazla vaka ve can kaybının yaşandığı ABDde son olarak 1 milyon 309 bin 550 kişi enfekte oldu. ABDde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 78 bin 795e çıktı. 

 Devlet Başkanı Jair Bolsonaronun Covid-19 salgınını hafife alan açıklamaları nedeniyle eleştirildiği Brezilyada hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini geçti. Brezilyada toplam Koronavirüs vaka sayısı 156 bin oldu. 

 Bir aydan uzun bire içinde Fransada kayda geçen en düşük ölüm sayısı, cumartesi günü görüldü. Son 24 saatte 80 kişi Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Ülkede 26 binden fazla kişi Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. Fransada Koronavirüs kısıtlamalarında ilk aşama 11 Mayısta hafifleyecek.

 Avrupada Covid-19 kaynaklı ölümlerin en fazla olduğu Britanyada bugün Başbakan Boris Johnson, ülkenin kısıtlamaların hafifleme planını açıklayacak. 

 Bugün (10 Mayıs 2020) dünyada yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

 Rio de Janeiro’da stadyum Koronavirüs hastanesine dönüştürülüyor

 Brezilyadaki dünyanın en meşhur stadyumlarından Maracana, geçici olarak Koronavirüs hastalarının tedavi göreceği bir hastaneye dönüştürülüyor. Zemine yerleştirilen geçici bir yapıyla bölmelere ayrılan stadyuma, gelecek hafta sonuna kadar 400 yatak konulacak.

 Rio’da, biri Olimpik Park’ta olmak üzere buna benzer iki geçici hastane daha açılıyor.

 İspanyada çağrı: Herkes enfekte olmuş gibi önlem alsın

 İspanya’nın büyük bir bölümünde, pazartesi günü sokağa çıkma kısıtlamaları hafifletilecek. Yeni uygulamalar nüfusun yarısından fazlasını, yaklaşık 23 milyon kişiyi etkileyecek. Restoran ve barlar açık alanlarda hizmet vermeye başlayacak, mecburi olmayan alışveriş alanları ve dükkanlar da açılacak, 10 kişiye kadar toplanmalara izin verilecek.

 Başbakan Pedro Sanchez, cumartesi günü kısıtlamaların hafifletileceği yerlerde yaşayanlara “Dikkat etmeye devam etmeleri” çağrısı yaptı. Sanchez, Hepiniz enfekte olmuşçasına önlem almaya devam edin. Virüs yok olmadı. Hâlâ sinsi sinsi dolaşıyor. dedi. 

Son güncelleme: 11:26 10.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı