• Turkhane Logo

Kan donduran sözler!

İran Parlamentosu'nun Yargı Komisyonu sözcüsü, ülkesinin Ukrayna'ya ait yolcu uçağını vurarak

14:03 06 Nisan 2020 Pazartesi
Kan donduran sözler!
İran Parlamentosu'nun Yargı Komisyonu sözcüsü, ülkesinin Ukrayna'ya ait yolcu uçağını vurarak

İran Parlamentosunun Yargı Komisyonu sözcüsü, İranın Ukraynaya ait yolcu uçağını vurarak iyi iş çıkardığını söyledi ve iddiaların aksine olayla ilgili hiç tutuklama yapılmadığını ifade etti.
İran Devrim Muhafızları, komutan Kasım Süleymaninin 3 Ocakta Irakın başşehir Bağdatta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusu tarafından öldürülmesine misillemede bulunmak için 8 Ocakta Ukraynaya ait bir yolcu uçağını vurarak düşürmüştü. Faciada 176 kişi hayatını kaybetmişti. 
ÖNCE SEHVEN, ŞİMDİ İYİ İŞ ÇIKARDIK BEYANI
İran daha önce uçağın teknik bir problem sebebiyle düştüğünü iddia etmişti, ancak uçağın havada alev topuna döndüğünü gösteren videoların sosyal medyada paylaşılması üzerine uçağın sehven vurduk beyanında bulunmuştu.
Ukrayna Hava Yollarına ait yolcu uçağı İranın başşehri Tahranda havalandıktan birkaç dakika sonra füze ile düşürülmüştü.
Yargı Komitesinin sözcülük görevini yürüten Milletvekili Hasan Nuruzi, devlet gazetesi Hamdeliye verdiği mülakatta, Silahlı kuvvetler işlerini iyi yaptı. Uçağın hareketleri çok şüpheliydi. dedi.
KİMSE TUTUKLANMADI
Nuruzi, Uçak artık kulenin kontrolü altında değildi, ABDnin kontrolü altına girmiş gibi duruyordu. dedi. uçağın İranda bazı noktaları hedef almak üzere hazır olduğunu da iddia etti.
Uçağın düşürülmesiyle ilgili tutuklama yapılmadığını ifade eden Nuruzi, Bu deliller doğrultusunda birini tutuklamak manasız olurdu. ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 14:03 06.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı