• Turkhane Logo

İtalya’da vaka sayısı 100 bini aştı: İspanya’da bir günde rekor ölüm

ABD’deki John Hopkins Üniversitesi’nin derlediği verilere göre dünyada yeni tip koronavirüs vaka sayısı 800 bini geçti. Ölü sayısı ise 39 bini aştı.

18:14 31 Mart 2020 Salı
İtalya’da vaka sayısı 100 bini aştı: İspanya’da bir günde rekor ölüm
ABD’deki John Hopkins Üniversitesi’nin derlediği verilere göre dünyada yeni tip koronavirüs vaka sayısı 800 bini geçti. Ölü sayısı ise 39 bini aştı.





Dünyadaki koronavirüsle ilgili verileri bir araya getiren ABD’deki John Hopkins Üniversitesi’ne göre dünyada vaka sayısı 803 bin 313. Ölü sayısı ise 39 bin 14. Hastalardan 172 bin 657’si tedavi sonrası iyileşti.


İtalya’da vaka sayısı 100 bini aşarken, İspanya’da bir günde rekor bir kayıpla 849 kişi hayatını kaybetti.

İşte dünyadan derlenen son koronavirüs haberleri:

İTALYA’DA VAKA SAYISI 100 BİNİ AŞTI

İtalya’da son 24 saat içinde 812 kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. İtalyan hükümetinin verdiği son rakamlara göre vaka sayısı 101 bin 739’a, ölü sayısı ise 11 bin 591’e yükseldi.

Dünyada koronavirüs salgınına en çok kurban veren ülke olan İtalya’da hükümet, virüsün yayılma hızı ve enfeksiyon vaka sayısında gerileme olmayınca sokağa çıkma yasağını yeniden uzattığını duyurdu.

İtalyan hükümeti, 3 haftadır devam eden sokağa çıkma yasağının en az Paskalya tatiline yani 13 Nisan’a kadar uzatıldığını açıkladı.

İSPANYA’DA BİR GÜNDE REKOR CAN KAYBI

İspanya’da, son 24 saatte, rekor bir artışla 849 can kaybı kaydedildi.  Ülke genelinde toplam ölü sayısı 8 bin 189 kişiye ulaştı. Bu kayıp dünyada bir ülkede kaydedilen en büyük can kaybı oldu.

Hastalığın yayılımının çok süratli seyrettiği İspanya’da görülen vaka sayısı da 9 bin 222 artarak, 94 bin 417’ye ulaştı.

ALMANYA’DA 128 CAN KAYBI

Almanya, koronavirüs kaynaklı olarak kaydedilen son verilere göre, Pazartesi gününden bu yana 4 bin 615 yeni vaka, 128 can kaybı yaşandı.

Robert Koch Enstitüsü’nün aktardığı verilere göre, ülkede toplam vaka sayısı 61 bin 913’e, can kaybı ise 583’e ulaştı.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin yaptığı izlemeye göre ise vaka sayısı 66 bin 885, can kaybı sayısı 645.

RUSYA’DA VAKA SAYISINDA SIÇRAMA

Rusya’da son 24 saatte bugüne dek görülen en fazla sayıda vakaya rastlandı. Ülkede bir günde 500 yeni koronavirüs vakası tespit edildiği açıklandı. Böylece ülkede görülen toplam vaka sayısı, 2 bin 337’ye ulaştı. Rusya’da salgının başlangıcından bu yana 18 kişi de hayatını kaybetti.

İRAN’DA ÖLÜ SAYISI 3 BİNE YAKLAŞTI

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianush Jahanpur yaptığı açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 141 kişinin daha koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Sözcü, ülke genelinde 3 bin 111 yeni vaka daha tespit edildiğini böylece toplam vaka sayısının da 44 bin 606’ya ulaştığını belirtti. Jahanpur, hastanelerde tedavi altında tutulan 3 bin 703 kişinin de durumunun kritik olduğunu söyledi.

İSVİÇRE’DE VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR

İsviçre’de kayıtlara geçen koronavirüs vaka sayısı bir günde 701 kişilik artışla 16 bin 176’ya yükseldi. Resmi sağlık kurumlarının verilerine göre ülkede şu ana dek 373 kişi koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetti.

12 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU YAŞAMINI YİTİRDİ

Belçika’da koronavirüse yakalanan 12 yaşındaki bir kız çocuğu yaşamını yitirdi. Hastanede yaşam savaşını kaybeden küçük kız, bugüne kadar Avrupa’da görülen en genç ölüm vakası oldu.

Belçika Hükümeti’nin koronavirüsle mücadele sözcülerinden Emmanuel Andre, “Son derece ender görülen bu ölüm bizi alt üst etti,” dedi.

Belçika’da son 24 saat içinde 98 kişi yaşamını yitirirken bugüne kadar ölen kişi sayısı da 705’e yükseldi. Ülkede toplam görülen vaka sayısı da 12 bin 775.

ENDONEZYA’DA DÜŞÜK GELİRLİLER İÇİN PAKET

Endonezya hükumeti, koronavirüsle daha etkin bir mücadele için ülkede olağanüstü hal ilan etti. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, bir yandan olağanüstü hali devreye sokarken, diğer yandan az gelirli insanlara devlet tarafından yardım yapılacağını duyurdu. Widodo, bu çerçevede sosyal yardımların artırılacağını, gıda yardımında bulunulacağını ve elektrik fiyatlarında indirime gidileceğini bildirdi.

HOLLANDA’DAN SERBEST ÇALIŞANLARA HER AY 1100 EURO

Hollanda hükumeti, koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen şirketleri korumak ve işten çıkarmaları önlemek için, önümüzdeki 3 aylık dönemde toplam 20 milyar euro ödeme yapacak.

Şirketler, 6 Nisan’dan itibaren, ödeme için başvuru yapabilecek. Ödemelerde, en az yüzde 20 gelir kaybı yaşayan şirketlere öncelik tanınacak.

Zor durumdaki şirketlere acil avans ödemesi yapılacak. Serbest çalışanlara da her ay 1100 euro verilecek.

Korona krizi nedeniyle geçici olarak işsiz duruma düşenlerin maaşlarının yüzde 90’ı da devlet tarafından karşılanacak

FRANSA, EVSİZLER İÇİN OTEL ODALARINA EL KOYDU

Fransa Kent ve Lojman Bakanı Julien Denormandie, evsizlerin koronavirüse yakalanmasını engellemek için başlattıkları program çerçevesinde, bugüne kadar toplam 5 bin 460 otel odasına el koyduklarını açıkladı.

Twitter hesabından rakamları veren Bakan Denormandie, 5 bini aşkın otel odasının yanı sıra, Fransa genelinde 40 hasta ağırlama merkezi kurduklarını belirtti.

Bakan, gönüllü derneklerin de katkısıyla, önceki gece 164 bin yoksul ve evsize yemek verdiklerini duyurdu.

Son güncelleme: 18:14 31.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı