• Turkhane Logo

İran'da bir milletvekili koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

İran'da Tahran Milletvekili Fatma Rehber, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

13:27 07 Mart 2020 Cumartesi
İran'da bir milletvekili koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti
İran'da Tahran Milletvekili Fatma Rehber, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.



İranın yarı resmi ajansı Tesnimin haberine göre, Tahran Milletvekili Rehber, Kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

21 Şubatta düzenlenen 11. Dönem Meclis Seçimlerinde parlamentoya giren 56 yaşındaki Fatma Rehber, muhafazakar çizgisiyle bilinen İslam Koalisyonu Partisi (Hizb-i Mutelife-yi İslami) üyelerindendi.


Kovid-19, İranda başta başkent Tahran olmak üzere hızla yayılırken, şu ana kadar aralarında üst düzey isimlerin bulunduğu 124 kişinin ölümüne yol açtı. 124 kişi arasında eski Vatikan Büyükelçisi ve ülkenin önde gelen din adamlarından Hadi Hüsrevşahi, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ve İranın eski Şam Büyükelçisi Hüseyin Şeyhulislam da yer aldı.

Çinden sonra en çok can kaybının yaşandığı İranda virüs ilk kez 19 Şubatta Kum kentinde tespit edildi. Ülkenin tamamına yayılan virüsten dolayı hastalananların sayısı 4 bin 747ye ulaşırken, 913 hastanın tedavi sonrası iyileştiği açıklandı. 

Salgınla mücadele kapsamında büyük kentlerin girişlerinde halkın seyahatini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturuldu. Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler, spor ve sanatsal faaliyetler 20 Marta kadar iptal edildi.

İranda 24 milletvekilinin de koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı.

Son güncelleme: 13:27 07.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı