• Turkhane Logo

İlk işi hepsini iptal etmek olacak

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın Çarşamba günü iktidara gelir gelmez uygulamaya sokmaya düşündüğü bir dizi başkanlık emrinin detayları ortaya çıkmaya başladı.

16:36 17 Ocak 2021 Pazar
İlk işi hepsini iptal etmek olacak
ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın Çarşamba günü iktidara gelir gelmez uygulamaya sokmaya düşündüğü bir dizi başkanlık emrinin detayları ortaya çıkmaya başladı.

ABD medyasındaki haberlere göre Biden, görevdeki ilk gününde Başkan Donald Trumpın seyahat yasaklarını kaldırmak ve Paris İklim Anlaşmasına geri dönmek için başkanlık emirlerini kullanacak.

Bidenın aynı zamanda, sınırda ailelerinden ayrılan göçmen çocukları aileleriyle birleştirmeye ve Covid-19 salgını ve maske kullanımı konularına odaklanması bekleniyor.
Biden Çarşamba günü yemin edecek.
Biden hangi alanlarda harekete geçecek?

BBC Türkçe Servisinin haberinde, ABD medyasında yer alan bir bildiriye göre Biden, Beyaz Saraya adım atar atmaz, selefinin yönetimiyle kopuşa işaret eden bir dizi başkanlık emri imzalayacak.
Buna göre Biden;
*ABDyi Paris İklim Anlaşmasına geri döndürecek*Çoğunluğu Müslüman ülkelerden seyahat yasaklarını kaldıracak*Federal binalarda ve eyaletler arası seyahatlerde maske takmayı zorunlu hale getirecek*Ülke genelinde salgın nedeniyle evden çıkartma ve evlere el konulmasına yönelik yasağı uzatacak*Bidenın aynı zamanda yeni bir göç yasa tasarısını Kongreye sunması ve 1,9 trilyon dolarlık bir ekonomiyi canlandırma paketini Kongreden geçirmeye odaklanması bekleniyor.
Biden ayrıca yönetiminin görevdeki ilk 100 gününde 100 milyon Covid-19 aşısı yapmayı vaat etti.
Bidenın önündeki zorluklar neler?
Biden, daha önce görülmemiş boyutlardaki bir salgının ortasında yönetimi devralacak. Günlük Covid-19 ölümleri binlerle ifade ediliyor ve şu ana dek 400 bin kişi hayatını kaybetti.
Virüsün dışında, ülke son dönemde siyasal şiddet olaylarına da sahne oldu.
Bidenın yemin töreninde işleyeceği tema America United-Birleşmiş Amerika olacak ve seçilmiş Başkan siyasi bölünmeleri gidermeye odaklanacak.
Törene Başkan Yardımcısı Mike Pencein katılması beklenirken, Trump katılmayacağını söylemişti.

Son güncelleme: 16:36 17.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı