• Turkhane Logo

Hollanda virüs önlemlerini yeniden sıkılaştırıyor

Hollanda'da artış gösteren koronavirüs vakaları sonrasında önlemleri yeniden sıkılaştırma kararı alındığı ifade edildi.

23:52 28 Eylül 2020 Pazartesi
Hollanda virüs önlemlerini yeniden sıkılaştırıyor
Hollanda'da artış gösteren koronavirüs vakaları sonrasında önlemleri yeniden sıkılaştırma kararı alındığı ifade edildi.

BBC Türkçeden Yusuf Özkanın haberine göre Hollandada günlük koronavirüs vakalarının 3 bini bulması üzerine, hükümet, önlemlerin yeniden sıkılaştırılmasına karar verdi.
Hollandadaki bütün amatör ve spor etkinliklerine seyirci yasağı getirildi. Bu önlemlerden sonuç alınamazsa, üç hafta sonra sokağa çıkma kısıtlaması da dahil daha katı önlemler uygulamaya geçirilecek. Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Sağlık Bakanı Hugo de Jonge tarafından açıklanan yeni önlemlere göre, üç hafta önce başlayan futbol liglerinde stadyumlar yeniden halka kapanıyor. Özellikle önceki hafta oynanan birçok karşılaşmada tezahürat yasağı ve sosyal mesafe kuralına uyulmaması, Başbakan Ruttenin tepkisini çekmişti.
Geçen hafta oynanan UEFA Kupası maçları öncesi ve sonrasında, taraftarların koronavirüs önlemlerini ihlal etmesi de tartışmalara neden olmuştu. Bu nedenle hükümet, spor etkinliklerinin yeniden seyircisiz oynanmasına karar verdi.
Yasak önümüzdeki 3 hafta boyunca amatör ve profesyonel tüm spor dalları için geçerli olacak. Yeni kurallar kapsamında, vaka artışının yoğun olduğu başkent Amsterdam ile Rotterdam ve Laheye giriş çıkışlar kontrol altına alınacak.
Bu kentlere, sadece geçerli nedeni bulunan kişilerin girmesine izini verilecek. Bu üç büyük kentte, mağazalarda ağız maskesi takması tavsiye ediliyor.
Kentlerde maske uygulaması zorunu değil ancak iş yerleri maske takmayan müşterilerini reddetme hakkına sahip olacak. Hollandadaki restoranlar saat 21:00den itibaren yeni müşteri kabul edemeyecek ve bu işletmeleri en geç saat 22:00de kapanma zorunda kalacak. Marketlere sadece dezenfekte edilmiş alışveriş arabaları ile girilebilecek. Berber ve masör gibi temas gerektiren mesleklerden hizmet alan kişilerin iletişim bilgileri kaydedilecek.
Çalışanlara evden çalışma
Çalışanların, mümkün olduğunca işlerini evden yapması teşvik edilecek.
Evden çalışma sıkı kontrol altına alınacak. Evden çalışma koşulunu yerine getirmeyen işletmeler, iki hafta süreyle kapatılacak. Hollanda Başbakanı Rutte, koronavirüs vakalarının oldukça hızlı arttığına işaret ederek, virüsün hızına yetişememe tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.
Rutte, bu nedenle daha sıkı önlemlere ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Sağlık Bakanı de Jonge de, ekonominin daha fazla olumsuz etkilenmemesi için ikinci bir kilitlenmeyi önlemeye çalıştıklarını belirtti. Hükümet, üç hafta içerisinde bu önlemlerden sonuç alınamazsa, akıllı sokağa çıkma kısıtlaması da dahil daha katı önlemleri uygulamaya geçirecek. Yeni önlemler, Salı akşamı saat 18:00den itibaren yürürlüğe girecek.
Hollanda Başbakanı, ailece alışverişe çıkılmaması ve sonbahar tatilinde evde kalınmasını da istedi.

Son güncelleme: 23:52 28.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı