• Turkhane Logo

Fransız Charlie Hebdo’dan Erdoğan’ı kızdıracak karikatür

Hz. Muhammed’in tepki çeken karikatürlerinin yayınladığı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, bu sefer AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çizdi. Karikatüre Ankara’dan sert tepki geldi.

11:27 28 Ekim 2020 Çarşamba
Fransız Charlie Hebdo’dan Erdoğan’ı kızdıracak karikatür
Hz. Muhammed’in tepki çeken karikatürlerinin yayınladığı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, bu sefer AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çizdi. Karikatüre Ankara’dan sert tepki geldi.



Fransız Charlie Hebdo dergisi, yayımladığı AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan karikatürüyle sert tepkilere yol açtı.

Dergi, 29 Ekim 2020 tarihli kapağını sosyal medya hesabından paylaştı.


Karikatürde iç çamaşırlarıyla bir koltukta oturan Erdoğan’ın, yanında duran elinde bir tepsi içinde iki şarap kadehi bulunan tesettürlü bir kadının eteğini havaya kaldırdığı görülüyor.



Türkiye ile Fransa arasında gerilimin tırmandığı dönemde Fransız Charlie Hebdo dergisinin yayımladığı Erdoğan karikatürü sert tepkilere yol açtı.

Erdoğan’ın eteği havaya kaldıran eliyle yaptığı işaret ise beyaz ırkın üstünlüğünü savunan ırkçıların işaretine benziyor. Karikatürün başlığında ise “Erdoğan özel yaşamda çok komiktir” ibaresi yer alıyor.

“İĞRENÇ YAYINCILIK”
  French President Macron’s anti-Muslim agenda is bearing fruit! Charlie Hebdo just published a series of so-called cartoons full of despicable images purportedly of our President. We condemn this most disgusting effort by this publication to spread its cultural racism and hatred. — Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) October 27, 2020
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Erdoğan’ı hedef alan karikatürüne sert tepki gösterdi. Kalın, “Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir” dedi.

  Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar. Kişi haklarına saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir. — Ibrahim Kalin (@ikalin1) October 27, 2020
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, Charlie Hebdo’nun hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmadığını belirterek, Fransız dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili yayınını kınadıklarını söyledi.
  Avrupanın insanlık değerlerinden nasipsiz faşistleri, ifade özgürlüğü nedir bilmiyorsunuz. Geçmişten bugüne biriktirdiğiniz hukuksuz, ahlaksız utanç sayfalarınıza her gün bir yenisini ekliyorsunuz. Şunu bilin ve aklınızdan çıkarmayın: Recep T. Erdoğan asla yalnız yürümeyecek. — Abdulhamit Gül (@abdulhamitgul) October 27, 2020
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “Avrupa’nın insanlık değerlerinden nasipsiz faşistleri, ifade özgürlüğü nedir bilmiyorsunuz” dedi.
  Fransız dergisi nefret üretim merkezi haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlaksız yayınlarını şiddetle kınıyoruz. Bu yayın anlayışı fikir özgürlüğü değil inanç düşmanlığıdır. Bu zihniyet tiksinti verici bir noktaya ulaşmıştır. — Ömer Çelik (@omerrcelik) October 28, 2020
AKP Sözcüsü Ömer Çelik de, Charlie Hebdo için “Fransız dergisi nefret üretim merkezi haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlaksız yayınlarını şiddetle kınıyoruz. Bu yayın anlayışı fikir özgürlüğü değil inanç düşmanlığıdır. Bu zihniyet tiksinti verici bir noktaya ulaşmıştır” dedi.

KÜLTÜR BAKAN YARDIMCISINDAN KÜFÜRLÜ TWEET

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise karikatüre Twitter hesabından Fransızca küfür ederek tepki gösterdi.
  Charlie Hebdo:@Charlie_Hebdo_

Vous êtes des bâtards..
Vous êtes des fils des chiennes.. — Dr. Serdar Çam (@serdar_cam) October 27, 2020
Çam, Fransızca attığı Tweet’te “P…siniz, o… çocuğusunuz” ifadelerini kullandı.

KÜFÜRLÜ TWEET FRANSA’DA TEPKİ ÇEKTİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam’ın küfürlü paylaşımı, Fransa’da tepki uyandırdı. Çam’ın paylaşımı, 10 binden fazla cevap ve yorum aldı.

Twitter’dan çok sayıda Fransızın yanı sıra milletvekilleri de kullanılan ifadelere tepki verdi.

İktidardaki Republique En Marche Partisi vekillerinden Sonia Krimi, “Beyefendi, bu sözler bir bakan yardımcısına yakışmıyor. Türk halkı kendini yönetenlerden daha iyisini hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Florent Boudie ise, “Ne kadar nefret ve düşmanlıkla dolu olursa olsun, İslamcılığın bu yüzüyle yılmadan ve tereddüt etmeden mücadeleye devam etmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Avrupa Parlamentosu’nda vekillik yapan Jerome Riviere, “Erdoğan’ın provokasyonlarının ardından, Türk Kültür Bakanından iğrenç bir tweet. Macron ve Castex, Fransa’da görev yapan (ve yukarıdakilerin emrinde olan) 150 Türk imamı sınır dışı etmek için ne bekliyor? Bu kadar zayıflık ve uysallık yeter” şeklinde bir ileti paylaştı.

Son güncelleme: 11:27 28.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı