• Turkhane Logo

Fransa'dan Erdoğan'a yanıt: Abartı ve kabalık bir yöntem değildir

Fransa, Türkiye'deki Büyükelçisi Herve Magro'yu istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağırdığını açıkladı.

10:59 25 Ekim 2020 Pazar
Fransa'dan Erdoğan'a yanıt: Abartı ve kabalık bir yöntem değildir
Fransa, Türkiye'deki Büyükelçisi Herve Magro'yu istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağırdığını açıkladı.


Elysee Sarayından yapılan açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hakkında yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğu belirtildi. Açıklamada, Fransanın Türkiyedeki Büyükelçisi Herve Magroyu istişarelerde bulunmak üzere ülkeye çağırdığı bildirildi.

AFP haber ajansına konuşan bir Fransa Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, Cumhurbaşkanı Erdoğanın sözleri kabul edilemez. Abartı ve kabalık bir yöntem değildir. Erdoğandan politikasını değiştirmesini istiyoruz, çünkü bu her açıdan tehlikeli. Gereksiz polemiklere girmiyoruz ve hakaretleri kabul etmiyoruz ifadesinde bulundu.


Euronewste yer alan habere göre, yetkili ayrıca Türk Cumhurbaşkanının başı kesilerek öldürülen tarih öğretmeni Samuel Paty hakkında başsağlığı mesajı göndermediğini de ifade etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

Macron denilen zatın, İslam ile derdi nedir, Müslümanlarla derdi nedir? Macronun zihinsel noktada bir tedaviye ihtiyacı var. İnanç hürriyetinden, inanç özgürlüğünden anlamayan, kendi ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı inanç mensubu insanlara bu şekilde davranan bir devlet başkanına başka ne denilebilir, öncelikle akli noktadan kontrol. İkide bir Erdoğan ile uğraşıyorsun. Erdoğan ile uğraşmak sana bir şey kazandırmaz. Zaten 1 yıl sonra seçim var. Seçimde de akıbetini göreceğiz. Yolunun pek uzak olduğunu zannetmiyorum.

Son güncelleme: 10:59 25.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı