• Turkhane Logo

Fransa’da koronavirüs alarmı: Ölü sayısı 91, market, banka, eczane hariç her yer kapalı

Avrupa’da hızla yayılan koronavirüs salgını Fransa’da 91 cana mal oldu. Ülkede gayrıresmi seferberlik ilan edildi. Market, banka ve eczaneler hariç tüm işyerleri kapatıldı.

11:47 15 Mart 2020 Pazar
Fransa’da koronavirüs alarmı: Ölü sayısı 91, market, banka, eczane hariç her yer kapalı
Avrupa’da hızla yayılan koronavirüs salgını Fransa’da 91 cana mal oldu. Ülkede gayrıresmi seferberlik ilan edildi. Market, banka ve eczaneler hariç tüm işyerleri kapatıldı.




Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle Fransa’da hayatını kaybedenlerin sayısı 91’e ulaştı. Market, banka ve eczaneler dışındaki tüm ticari mağazaların bu gece itibarıyla kapatılmasına karar verildi.


Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon ile koronavirüs salgınına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Philippe, virüsün hızlı yayıldığını ve bazı bölgelerde yoğun bakımda bulunanların sayısının ciddi anlamda arttığını belirtti.

Market, banka ve eczane dışındaki tüm ticari mağazaların bu geceden itibaren yeni bir emre kadar kapatılacağını duyurdu. İnsanların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini söyledi.

Toplu taşıma araçlarının durdurulmayacağını ve yarın düzenlenecek yerel seçimlerin ilk turunun iptal edilmediğini kaydetti.

VAKA SAYISI SON 72 SAATTE İKİYE KATLANDI

Salomon da salgında yaşamını yitirenlerin sayısının 12 artarak 91’e ulaştığını, vaka sayısının da son 72 saatte ikiye katlanarak 4 bin 500’e çıktığını açıkladı.

Vakaların Fransa’nın tüm adalarında da görüldüğünü ifade eden Salomon, salgında alarm uyarısının 3’üncü seviyeye geçtiğini sözlerine ekledi.

İSPANYA’DA 15 GÜNLÜK OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Öte yandan İspanya’da salgınına karşı bu akşamdan itibaren yürürlüğe giren olağanüstü hal kapsamında ülke genelinde serbest dolaşıma sınırlamalar getirildi.

Başbakan Pedro Sanche, “İspanyollar, işe, eczaneye, hastaneye, markete gitmek ya da bankadan para çekmek için sokağa çıkabilir ama örneğin restorana, plaja, pikniğe ya da bir arkadaşına ev ziyaretine gidemez” dedi.

OKUL VE ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİME ARA VERİLECEK

İspanyolların ikamet yerlerine geri dönmelerinin garanti edileceğini ancak Balear ve Kanarya Adalarına uçuşların kısıtlanacağını söyleyen Sanchez, olağanüstü hal süresince tüm okul ve üniversitelerde eğitime ara verileceğini aktardı.

GÜVENLİK VE SAĞLIK TAMAMIYLA MERKEZE BAĞLANDI

İspanya’daki 17 özerk yönetimin Kovid-19’a karşı mücadelede ayrı ayrı kararlar almasını önlemek için öncelikle güvenlik ve sağlık konularında alınacak kararların merkezi hükumete bağlandığını açıklayan Sanchez, koordinasyondan Savunma, İçişleri, Sağlık ve Ulaştırma bakanlarının sorumlu olacağını duyurdu.

UZATMAK GEREKTİĞİNDE MECLİS ONAYI İSTEYECEK

Sanchez, olağanüstü hal ilan etmek için yasa gereği hükümete verilen 15 günlük hakkı kullandıklarını, bunu uzatmak gerektiğinde meclisin onayını isteyeceklerini ifade etti.

ÖLÜ SAYISI 193 VAKA SAYISI 6 BİN 250 OLDU

İspanya’da koronavirüs nedeniyle ölü ve vaka sayılarında bu zamana kadarki en yüksek artışın bugün görülmesi dikkati çekti. Son verilere göre ölü sayısı 73 artışla 193, vaka sayısı ise 2 binden fazla artışla 6 bin 250’nin üzerine çıktı.

Kovid-19’dan dolayı 80’den fazla ülke İspanya’dan gelen yolcuların girişine yasak getirdi.

Son güncelleme: 11:47 15.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı