• Turkhane Logo

Firari Galip Öztürk Rus mafyasından da kaçtı, Ermenistan’a sığındı

Adam öldürmeye azmettirmekten aldığı müebbet hapis cezası nedeniyle Gürcistan'a kaçan Metro Holding’in firari patronu Galip Öztürk’ün, Rus mafyasından da kaçtığı ve Ermenistan vatandaşlığı aldığı iddia edildi.

19:40 14 Aralık 2019 Cumartesi
Firari Galip Öztürk Rus mafyasından da kaçtı, Ermenistan’a sığındı
Adam öldürmeye azmettirmekten aldığı müebbet hapis cezası nedeniyle Gürcistan'a kaçan Metro Holding’in firari patronu Galip Öztürk’ün, Rus mafyasından da kaçtığı ve Ermenistan vatandaşlığı aldığı iddia edildi.



Beyoğlu’nda 1996 yılında Kuvvet Köseoğlu’nun öldürülmesini azmettirmekten aldığı müebbet hapiscezası Yargıtay’da onandıktan sonra yurt dışına kaçan Metro Holding’in firari patronu Galip Öztürk’ün, Rus mafyasından kaçtığı ve Ermenistan vatandaşlığı aldığı iddia edildi.

Yargıtay’ın müebbet hapis cezasının infazına devam kararının ardından Gürcistan’a kaçan ve bir süre sonra vatandaşlık alan Öztürk, otel, kumarhane, okul ve hastane gibi işletmelerle ülkenin en büyük 5. yatırımcısı oldu. Ancak Gürcistan’da da başı bir türlü beladan kurtulamayan Öztürk’ün Ermenistan vatandaşlığını Gürcistan  Başbakanı Giorgi Gakharia’nın referansıyla aldığı öğrenildi. 


RUS MAFYA LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Vatandaşlığının hemen ardından Ermenistan’a da yatırım yapan ve Çinliler’le ortak iki otelin inşaatının temelini atan  Öztürk, ülkeye yaptığı yatırımların karşılığını almaya başladı. İddiaya göre firari işadamının Batum’da sahibi olduğu Intourist Otel  ve LibertyCasino’su geçen hafta Rus mafyasından birkaç önemli ismi ağırladı. Mafyanın kumarhanede oyun oynadığı sırada içeri giren bir grup silahlı kişiyle aralarında çatışma çıktı. Çatışma sonrasında Rus mafya liderlerinden biri hayatını kaybetti. Cinayet sırasında otelde bulunan Galip Öztürk ise aynı gece Ermenistan’a kaçtı.


Firari işadamı Galip Öztürk, Gürcistan’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Danışmanı Hidayet Türkoğlu ile görüntülenmişti.

‘KAN PARASI’ KARŞILIĞI KUMARHANE VE OTEL 

İddilara göre Rus mafyası Öztürk’ün peşini bırakmadı. Öldürülen Rus mafya liderinin örgütü Öztürk’ün çatışma olacağından önceden haberdar olduğunu bu nedenle firari işadamından hesap soracağını ilan ettiğini belirtti. Öztürk’e yakın kaynaklar, bu sırada Ermenistan’da bulunan ve gelişmeleri uzaktan takip eden Metro Holding’in patronunun Rus mafyasıyla arasını bulması ve çatışmadan haberinin olmadığına ikna etmesi için Gürcistan Başbakanı’ndan yardım istediğini iddia etti. Gaharia’nın araya girmesiyle mafya Öztürk’ün canını bağışladı ancak öldürülen liderlerinin ise “kanını yerde bırakmadı.” Mafya, Öztürk’ün cinayetin işlendiği Liberty adlı kumarhanesine el koydu ve Intourist adlı otelinin ise işletmesine ise ortak oldu. Kumarhane ve otelin Samsunlu işletmecisi Av. Şener Tekcan ise arkasına bakmadan Türkiye’ye döndü.  

Son güncelleme: 19:40 14.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı