• Turkhane Logo

Dünyanın en zengin 8. kişisi Michael Bloomberg, ABD başkanlık yarışına katılıyor

ABD’li milyarder ve New York eski belediye başkanı Michael Bloomberg, 2020 yılında düzenlenecek Amerikan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.

14:22 25 Kasım 2019 Pazartesi
Dünyanın en zengin 8. kişisi Michael Bloomberg, ABD başkanlık yarışına katılıyor
ABD’li milyarder ve New York eski belediye başkanı Michael Bloomberg, 2020 yılında düzenlenecek Amerikan başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.


54 milyar dolar kişisel servetiyle dünyanın en zengin 8. kişisi konumundaki Michael Bloomberg, önümüzdeki yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde demokrat adaylar arasında yarışacağını resmen açıkladı.

“ABD 4 YIL DAHA TRUMP’I KALDIRAMAZ”


Twitter’dan İngilizce ve İspanyolca olarak başkanlık yarışına resmen girdiğini açıklayan 77 yaşındaki iş adamı, ABD’nin dört yıl daha Trump’ın ‘pervasız ve etik olmayan davranışlarını’ kaldıramayacağını belirtti.
  I’m running for president to defeat Donald Trump and rebuild America.

I believe my unique set of experiences in business, government, and philanthropy will enable me to win and lead.

Join our team: https://t.co/7ezlUeouqH pic.twitter.com/IyOeS3aWaF — Mike Bloomberg (@MikeBloomberg) November 24, 2019

Bloomberg, Trump’ın ülke ve değerleri için bir tehdit oluşturduğunu kaydederek, “Trump bir dönem daha kazanırsa vereceği zararı telafi etmek çok daha zorlaşır. Bu seçimi kazanmalıyız ve Amerika’yı yeniden inşa etmeye başlamalıyız. Benim şimdiye kadar ticaret, hükumet ve hayırseverlik konusundaki eşsiz deneyimlerimin başkanlık seçimlerini kazanmama ve öne geçmeme yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

Bloomberg, aday olma nedenini demokrat başkan adayları arasında öne çıkıp Trump’a karşı kazanabilecek bir adayın ortaya çıkmaması olduğunu kaydetti.

11 Eylül terör saldırıları sonrasında üç dönem New York Belediye Başkanlığı yapan 77 yaşındaki Bloomberg, “Donald Trump’ı yenmek ve Amerika’yı yeniden inşa etmek için başkanlığa aday oluyorum” dedi.
  We cannot afford four more years of President Trump’s reckless and unethical actions.

The stakes could not be higher.

We must win this election.

And we must begin rebuilding America. https://t.co/W6P9uaCyqN — Mike Bloomberg (@MikeBloomberg) November 24, 2019
İLK SEÇİM VİDEOSU YAYINLANDI

Bloomberg’in ilk seçim kampanya videosu da yayınlandı. Hazırlanan videoda Bloomberg’in New York’ta orta sınıf bir aileden gelerek kendi işini kuran, çok sayıda iş yaratan, 11 Eylül saldırılarının ardından New York şehrinin yeniden inşasını sağlayan bir kişi olduğu kaydediliyor.


Michael Bloomberg, Bloomberg haber ajansının çatı kurumu olan Bloomberg LP’yi 1981 yılında kurdu.

DEMOKRAT PARTİ’DE 17 BAŞKAN ADAYI VAR

Bloomberg’in 2002-2013 yılları arasında üç dönem belediye başkanlığı yaptığı sırada Donald Trump, New York’un önde gelen inşaat yatırımlarının başındaydı. Bloomberg, daha önce Cumhuriyetçi Parti mensubuydu.

Bloomberg haber ajansı ise kurucusu ile ilgili araştırma dosyaları yapmayacaklarını ve kampanyasına karşı sınırlı bir yayın politikası izleyeceklerini açıkladı.

Demokrat Parti’de şimdiye kadar başkanlık yarışına girdiğini açıklayan 17 aday var. Demokratlarda öne çıkan bir başka aday ise eski başkan yardımcısı Joe Biden.

Son güncelleme: 14:22 25.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı