• Turkhane Logo

Dünya Sağlık Örgütü: Vaka sayısı 12 günde ikiye katlandı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüste ilk 100 bin vakanın yaklaşık üç ayda ortaya çıktığı, ikinci 100 bin kişilik dilime ise sadece 12 günde ulaşıldığına dikkati çekti.

18:31 20 Mart 2020 Cuma
Dünya Sağlık Örgütü: Vaka sayısı 12 günde ikiye katlandı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüste ilk 100 bin vakanın yaklaşık üç ayda ortaya çıktığı, ikinci 100 bin kişilik dilime ise sadece 12 günde ulaşıldığına dikkati çekti.





Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs vaka sayısında dünya çapında baş döndürücü artışa dikkat çekti. Örgütün Cenevre’deki merkezinden yapılan açıklamada ilk 100 bin vakanın yaklaşık üç ayda ortaya çıktığına, ikinci 100 bin kişilik dilime ise sadece 12 günde ulaşıldığına işaret edildi.


DSÖ, pek çok ülkede yürürlüğe giren sert önlemlerin etkisini şimdiden kestirmenin ise imkansız olduğunu belirtti.

ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi’nin Cuma günü açıkladığı son verilere göre dünya çapında teyit edilmiş 245 bin koronavirüs vakası bulunuyor. Ölü sayısı ise on bini aştı.

İSPANYA’DA ÖLÜ SAYISI 1000 EŞİĞİNİ AŞTI

İspanya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı bir günde 235 kişi artarak bin ikiye yükseldi.

Salgın Hastalıklar Acil Durum Merkezi Başkanı Fernando Simon, ülkede koronavirüs teşhisi konan toplam vaka sayısının ise 19 bin 980’e yükseldiğini bildirdi. Bir gün içinde 2 bin 833 kişiye daha koronavirüs teşhisi kondu.

HONG KONG’DA EN HIZLI ARTIŞ

Hong Kong’da Cuma günü 48 yeni vaka tespit edildi. Yeni vakalar salgının başlamasından bu yana bir günde en fazla artış oldu.

Yeni vakaların 36’sının Singapur, İngiltere, ABD, Kanada, Tayland ve İsviçre’ye yakın zamanda seyahat ettiği öğrenildi.

Hong Kong’daki 48 yeni hasta ile birlikte vaka sayısı 257’ye çıktı.

KAÇAK VOTKALAR DEZENFEKTAN OLARAK KULLANILACAK

Polonya’da hükumet, daha önce el koyulan yaklaşık yarım milyon litre kaçak votkayı, Kovid 19 salgınına karşı dezenfektan olarak kullanma kararı aldı.

Gümrük depolarında saklanan, daha önce polis tarafından el konulmuş 430 binlik litre kaçak votka ile saf alkolün, mahkemeye kanıt olarak sunulması beklenmeden, Kovid 19 virüsüne karşı dezenfektan olarak kullanılması kararlaştırıldı.

Polonya basını, sahte votkanın yok edilmek yerine, virüsle mücadele kullanılması için ilgili yetkililere teslimatının başladığını duyurdu.

Sahte votkalar, toplu taşıma araçlarıyla, kamuya açık yerlerin temizlenmesinde öncelikle kullanılacak.

Votka en fazla alkol içeren içecekler arasında ilk sırada geliyor. Markasına göre alkol oranı yüzde 40 ila 70 arasında değişiyor.

DOKTORLARDAN MASKE YOKLUĞUNA İSYAN

Koronavirüsle en çok mücadele eden ülkeler arasında yer alan Fransa’da virüsün ilerleme hızı artarak devam ederken, ülkede “maske fiyaskosu” yaşanmaya başladı.

Maske yokluğu nedeniyle virüse yakalanan doktor sayısının artması, sağlık görevlilerini isyan ettirdi. Kovid-19 Kollektifi’ni kuran sağlık görevlileri adına 3 doktor Başbakan Edouard Philippe ve eski Sağlık Bakanı Agnes Buzyn aleyhinde suç duyurusunda bulundu.

POLİSLER DE İSYAN ETTİ

Fransa’da doktorların ardından, sokağa çıkma yasağını uygulamak üzere görevlendirilen 100 bin polis aynı şikayetle isyan etti. Polis sendikaları, koronavirüse karşı gereken koruma önlemleri ve materyaller olmadan polisin görev yapmasını eleştirdi.

Alternatif Polis Sendikası, 84 polisin Kovid-19 virüsüne yakalandığını açıkladı. Rhone-Alpes bölgesinde görev yapan bir polis grubu korumasız kontrol yapmayı reddetti. Ülkedeki 3 büyük polis sendikası İçişleri Bakanlığı’nı uyararak, “Böyle giderse kanundan doğan ‘çalışmama haklarını’ kullanacaklarını” açıkladı.

Son güncelleme: 18:31 20.03.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı