• Turkhane Logo

​Dokuz yaşında elektrik mühendisi olacak

Laurent Simons henüz dokuz yaşında ancak Eindhoven Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği bölümünde okuyor.

02:33 11 Kasım 2019 Pazartesi
​Dokuz yaşında elektrik mühendisi olacak
Laurent Simons henüz dokuz yaşında ancak Eindhoven Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği bölümünde okuyor.





Simons, önümüzdeki günlerde üniversiteyi bitirecek ve dünyanın en genç elektrik mühendisi olacak. Normalde üç yılda tamamlanan bölümü Simons bir yılda tamamlamış olacak.


BBC Türkçenin haberine göre, Simons mezun olabilmek için son projesini tamamlamak üzere. Rekor 10 yaşındaki bir çocuğa aitti.

En genç üniversite mezunu unvanıyla Guinness Rekorlar Kitabında yerini alacak olan Laurent Simons, Belçikanın Oostende kentinde doğdu. Altı yaşında liseye başlayan Simonsun IQ seviyesi 145. 

Normal bir öğrencinin 10 hafta ustalaştığı bir konuyu, Simons bir haftada çözebiliyor.

Laurent Simons, okul yaşamı dışında normal bir çocuk gibi yaşıyor. Hafta sonları en büyük eğlencesi, büyükannesinin köpekleri ile oynamak. Köpeklerden söz edince gözleri parlıyor.

Bundan üç yıl önce Belçika medyasına verdiği röportajda kalp cerrahı ya da astronot olmak istediğini söyleyen Laurent, artık sadece kalp üzerine yoğunlaşmak istiyor.

Bir bilim insanı olarak kalp rahatsızlıklarını gidermenin yanı sıra, insan ömrünü uzatan çalışmalar yapmak istiyor. Bu sayede, kalp hastası olan büyükbaba ve büyükannesine yardım edebileceğini düşünüyor.

Son güncelleme: 02:33 11.11.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı