• Turkhane Logo

Cumhuriyetçiler Trump’ın gitmesi için Biden’ı destekleyecek

Bush döneminde Beyaz Saray’da görev alan önemli Cumhuriyetçiler, Demokrat Biden’e desteklemek için kampanya başlattı. Amaçları Trump’ın “bozduğu” ABD imajını tamir etmek.

12:53 03 Temmuz 2020 Cuma
Cumhuriyetçiler Trump’ın gitmesi için Biden’ı destekleyecek
Bush döneminde Beyaz Saray’da görev alan önemli Cumhuriyetçiler, Demokrat Biden’e desteklemek için kampanya başlattı. Amaçları Trump’ın “bozduğu” ABD imajını tamir etmek.



ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken, Başkan Trump’ın temsil ettiği Cumhuriyetçi kanattan sürpriz bir adım geldi. Eski ABD başkanı George W. Bush döneminde Beyaz Saray’da görev yapan Cumhuriyetçi bazı önemli isimler, Demokrat aday Joe Biden’ı destekleyeceklerini açıkladılar. Kendini “43 Cumhuriyetçi Biden için” adıyla tanıtan oluşuma Bush’un 2000 yılındaki seçim kampanyasını yöneten Karen Kirksey başkanlık ediyor. Kirksey, prensiplerin günlük politikadan daha önemli olduğunu, Trump’ın kaygı veren tarzının ardından Biden’ın ABD’nin imajını düzeltebileceğini belirtti. Önümüzdeki günlerde oluşuma Dışişleri Bakanlığı’nın eski çalışanları başta olmak üzere 200 prestijli Cumhuriyetçi’nin daha katılacağı öğrenildi.

KRİTİK EYALETLERDE OYLARI DEMOKRATLARA KAYDIRACAKLAR


Beyaz Saray yetkililerinin de aralarında bulunduğu bazı Cumhuriyetçiler tarafından, Başkan Trump’a karşı Demokrat aday Biden’ı desteklemek için kurulan grup bir de bağış kampanyası başlattı. Üst düzey Cumhuriyetçiler, grubun websitesinde “açıklama videoları” ile oldukça kritik öneme sahip eyaletlerde seçmene “Biden’ı destekleyin” demeyi planlıyor.

TRUMP’IN VERDİĞİ ZARARI BİDEN TEMİZE ÇEKECEK

CNN‘in bildirdiğine göre, “43 Cumhuriyetçi Biden için” oluşumu, Trump’ın Amerika’ya verdiği zarar nedeniyle mutsuz ve ümitsiz hisseden Cumhuriyetçi seçmene, yeniden “gerçek bir Amerika” olabiliriz demek amacı ile kurulduklarını açıkladı. Cumhuriyetçiler döneminde bir çok bakanlıkta görev yapan ve yeni oluşumu koordine Karen Kirksey, Biden’ı desteklemenin Amerikan’ın ihtiyaç duyduğu ruhu yeniden kazanmak için ulusal bir mutabakat anlamı taşıdığını söyledi.

TRUMP CUMHURİYETÇİ PARTİYİ TANINMAZ HALA GETİRDİ

Kirksey, Biden’ın ABD’ye tekrar istikrar kazandırabileceğine, Beyaz Saray’ın sahip olduğu itibar ve birliliği yeniden herkese göstereceğine inandıklarını belirterek, “Cumhuriyetçi parti son 4 yılda, sevdiğimiz, bildiğimiz parti olmaktan çıktı. Lincoln ve Reagan’ın partisine hiç benzemeyen bir şahıs partisine dönüştü ve biz bunu kaygıyla izledik.” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 12:53 03.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı