• Turkhane Logo

Avustralya sınırları 2022'den önce açmayacak

Avustralya hükûmeti, 2021 yılında nüfusun büyük bir bölümü aşılansa bile sınırları açmayabileceğini kaydetti.

13:34 18 Ocak 2021 Pazartesi
Avustralya sınırları 2022'den önce açmayacak
Avustralya hükûmeti, 2021 yılında nüfusun büyük bir bölümü aşılansa bile sınırları açmayabileceğini kaydetti.

Avustralya Sağlık Bakanı Brendan Murphy, Avustralya nüfusunun çoğu Koronavirüse karşı aşılanmış olsa bile bu yıl yabancı yolculara karşı sınır kapılarımızı açmayı beklemiyoruz. dedi.
Murphy, ABCye verdiği mülakatta sınırların bu yıl yeniden açılıp açılmayacağı sorusuna, Bu cevabı olmayan bir soru. Cevap muhtemelen hayır. Bu yılın çoğunu sınır kısıtlamalarıyla geçireceğiz, nüfusun çoğunu aşılamış olsak bile bunun virüsün bulaşmasını engelleyip engellemeyeceğini bilmiyoruz ve muhtemelen karantina bir süre daha devam edecek. dedi.
HÂLÂ ÇOK FAZLA BELİRSİZLİK VAR
Murphy, ülkeyi yabancı turistlere açmanın ne zaman güvenli olacağını doğru bir şekilde tahmin etmek için hâlâ çok fazla belirsizlik olduğunu sözlerine ekledi.AVUSTRALYA
Avustralya hükûmeti daha önce ülkeyi 17 Mart 2021e kadar yabancı turistlere kapatmıştı.
Ulaştırma Bakanı Michael McCormack geçen ay yaptığı açıklamada, Uluslararası seyahatler Avustralyalılar için bir risk oluşturmadığında uluslararası sınırlar açılacaktır. ifadelerini kullanmıştı.
Ülkede salgının başından bu yana 28 bin 721 Koronavirüs vakası bildirilirken, 909 kişi Covid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

Son güncelleme: 13:34 18.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı