• Turkhane Logo

Avrupa'nın en büyük dönercisine polis baskını iddiası

Avrupa’daki en büyük döner üreticilerinden biri olan Dünya Döner Kebab'a polis tarafından baskın düzenlendiği iddia edildi

12:20 18 Ocak 2021 Pazartesi
Avrupa'nın en büyük dönercisine polis baskını iddiası
Avrupa’daki en büyük döner üreticilerinden biri olan Dünya Döner Kebab'a polis tarafından baskın düzenlendiği iddia edildi

Merkezi Polonya’da olan Avrupa’daki en büyük döner üreticilerinden Dünya Döner Kebaba yönelik polis baskınlarıyla ilgili soru işaretleri devam ediyor.

Birgün Gazetesinde yer alan habere göre Varşova Başsavcılığı ve Poznan Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ilgili haberler firmanın Zduny şehrindeki tesislerine çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleştirilen baskınların ardından gündeme geldi. 
ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Polonya medyasında geniş yer bulan haberlere göre hem Zduny’deki fabrika hem de bazı özel konutlardaki aramalardan sonra çok sayıda kişinin gözaltına alınarak, başkent Varşova’ya götürüldüğü belirtiliyor. 
Polonya İç Güvenlik Teşkilatı’yla, Organize Suç ve Yolsuzluk Dairesi’nin de devrede olduğu soruşturmayla ilgili açıklama talepleri, soruşturmanın gizliliği gerekçesiyle yanıtsız bırakılıyor.
Firmanın merkez fabrikasının yanı sıra, işçilerin kaldığı lojmanlarda ve çeşitli Avrupa ülkelerindeki temsilcilik ve depolarında da benzer baskınların yapıldığı ileri sürülüyor.
Dünya Döner Kebab’tan yapılan açıklamada soruşturma ve baskınla ilgili söylentilere değinilmeden, “faaliyetlerin devam ettiği” belirtildi.
Açıklamada şöyle denildi: “Son günlerde gazetelerde çıkan haber ve sektörde yayılan asılsız bilgilere bir açıklama yapma gereği duyuyoruz. Dünya Döner Kebab Polonya’da bulunan iki fabrikası, 400’ün üzerinde personeli ve sektöre yön veren vizyonu ile her zaman yön verici olmuş ve olmaya da devam ediyor. Firmamız söylentilerin aksine tam hızı ve her gün daha büyük hedefleri ile üretimine, satışına ve işletmesine devam etmektedir. Kıymetli müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın müsterih olmasını diler, daha büyük projelere ve işbirliklerine imza atacağımızı önemle teyit ederiz. Dünya Döner Kebab Sp. Z.o.o”

Son güncelleme: 12:20 18.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı