• Turkhane Logo

"Ankara işgale direnen onlarca kentin suyunu kesti"

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, BM Genel Kurulu'nda Türkiye’ye ağır eleştirilerde bulundu. Muallim, Türkiye’nin "bölgedeki istikrar ve güvenliği tehdit ettiğini", "terörizme sponsor olduğunu" söyledi.

19:02 27 Eylül 2020 Pazar
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, BM Genel Kurulu'nda Türkiye’ye ağır eleştirilerde bulundu. Muallim, Türkiye’nin "bölgedeki istikrar ve güvenliği tehdit ettiğini", "terörizme sponsor olduğunu" söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantısı için önceden kaydedilen konuşmasında Türkiyeyi hedef aldı. Ülkesindeki ve bölgedeki terörün ana sponsorlarından birinin Türkiye olduğunu belirten Muallim Ankaranın, Türkiye’nin işgaline direnen onlarca kentin suyunu kestiğini öne sürerek, bunun hem insanlığa karşı bir suç, hem de bir savaş suçu olduğunu dile getirdi.

BM konuşmalarında alışılmadık ölçüde sert bir dil kullandığı dikkat çeken Suriye Dışişleri Bakanı, Konu terörizmi finanse etmek ve buna sponsor olmak olduğunda, Türk rejimi harika bir yönetim gösteriyor dedi. Türkiyenin su akışını kesmesi nedeniyle, koronavirüs salgınından mustarip olan bölgelerde sivillerin hayatının tehlikeye girdiğini belirten Velid Muallim, Ankaranın, ılımlı muhalifler olarak nitelendirdiği teröristleri, savaşmaları için Libyaya götürdüğünü, Irak’ın egemenlik haklarını çiğnediğini ve sığınmacıları Avrupaya karşı, Doğu Akdenizdeki enerji meselesinde bir koz olarak kullandığını savundu.

Türkiyenin uluslararası hukuka göre yasaları tanımayan bir haydut rejim tarafından yönetildiğini ifade eden Muallim, Ankaranın izlediği siyasetin, tüm bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehlikeye attığını ve derhal durdurulmasının zorunlu olduğunu öne sürdü.


TÜRKİYE AÇIKLAMALARA TEPKİ GÖSTERDİ

Suriye Dışişleri Bakanı Muallimin suçlamalarına yanıt veren Türkiyenin BMdeki temsilciği, Suriye rejiminin gülünç suçlamalarla dolu ifadelerinin tümden reddedildiğini duyurdu. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Türk temsilciliği yetkilisi, Meşruiyetini uzun süre önce kaybetmiş olan katil Suriye rejimi Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısını, gerçekleri saptırmak için kötüye kullanmaya devam ediyor dedi.

Suriye rejimi, Suriyede yaşayan milyonlarca insanın ölümünden, sakat kalmasından, kaçırılmasından, kaybolmasından ve açlıktan sorumludur diyen söz konusu yetkili, Suriyenin insanlığa karşı işlediği suçlar, uluslararası insan hakları ihlalleri ve savaş suçları sayısız BM raporu ile belgelenmiştir ifadesini kullandı.

Son güncelleme: 19:02 27.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı