• Turkhane Logo

Alman İçişleri Bakanı Çin'i uyardı

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer,

18:50 05 Temmuz 2020 Pazar
Alman İçişleri Bakanı Çin'i uyardı
Almanya İçişleri Bakanı Seehofer,

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Çinden gelen tehditlere karşı uyarılarda bulundu. Welt am Sonntag gazetesine konuşan Bakan, Çinin, yüzleşmemiz gereken karışık tehditleri ile karşı karşıyayız diyerek, bu tehditlerden birinin casusluk olduğunu ifade etti. Seehofer, Çinlilerin Almanyanın kritik önemdeki altyapı kuruluşları ile ilgilendiğini ve bunun da yeni İpek Yolu stratejisiyle paralellik gösterdiğini belirtti. 

İçişleri Bakanı, Bir ülkenin uyguladığı karışık taktiklerden, askeri gücünün yanı sıra ekonomik baskı, propaganda ve hacker saldırılarını da kullandığının anlaşılabileceğini belirtti. Korona krizinde Çinin rekabet sistemi içinde kendi çıkarlarını en sert şekilde savunan ülkelerden biri olduğunun netleştiğini ifade eden Seehofer, salgının başında Pekin’in dünya kamuoyuyla oldukça sınırlı bir bilgi paylaşımı içinde olduğunu hatırlattı. Bakan Seehofer, bu ülkenin son zamanlarda virüsle mücadelesine ilişkin övgü toplamaya yönelik her şeyi yaptığını ve yardımsever konumunda olmak için dünyanın çeşitli yerlerine koruyucu malzeme gönderdiğini söyledi.
Almanya İçişleri Bakanı, bu tehditlere rağmen Çin ile diyaloğun devamlılığından yana olduğunu da belirtti.
İltica hakkı kişisel bir haktır
Hong Kong’a da değinen Seehofer, özel yönetim bölgesinde yeni güvenlik yasası etrafındaki gelişmeleri dikkatle izlediğini söyledi. Bakan, Almanyanın Hong Konglu muhalifleri koruma altına alıp almayacağı sorusuna ise, Sığınma hakkı kişisel bir haktır. Kimsenin başvurusu belirli bir ülkeden geldiği için kabul edilmez veya reddedilmez diye yanıt verdi. Seehofer, iltica başvurusu yapanın politik, dini, sağlık nedenleriyle mi yoksa hayatından endişe ettiği için mi bu başvuruyu yaptığına ilişkin kişiye özel tüm detayların incelendiğini hatırlattı.
Çinde Hong Kong için hazırlanan Ulusal Güvenlik Yasasının kabul edilmesi Avrupa Birliği ve ABD’nin tepkisine neden olmuştu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yasanın kabul edilmesi halinde eski İngiliz sömürgesinden gelenlere koruma sağlanması için göç yasasının değiştirileceğini duyurmuş, Johnson’un bu adımı Pekin’den tepki görmüştü.

Son güncelleme: 18:50 05.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı