• Turkhane Logo

Maaşını düşürdü, başkanlık uçağını sattı, mal varlığını açıkladı

Meksika’nın yeni Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador mal varlığını açıkladı.

22:38 05 Ocak 2019 Cumartesi
 Maaşını düşürdü, başkanlık uçağını sattı, mal varlığını açıkladı
Meksika’nın yeni Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador mal varlığını açıkladı.




Üzerine kayıtlı bir evi veya arabası olmayan Obrador, kredi kartı bile kullanmadığını söyledi. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador basın toplantısında mal varlığını açıkladı.


Maaşını yıllık 65 bin dolara düşüren Obrador, akademisyen olan eşinin yılda 72 bin dolar kazandığını söyledi.

Oturdukları evin ve kullandığı aracın eşine ait olduğunu da belirten Obrador, parayla hayatı boyunca ilgilenmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Hayatım boyunca parayla ilgilenmedim, ben idealler ve prensipler için savaşıyorum. Ancak kimseyi gücendirmemek adına söylemek isterim ki zengin olan herkes kötü insan değildir.”

NTV’de yer alan haberde Meksika lideri bankada cari hesabı da olmadığını, hatta kredi kartı bile kullanmadığını söyledi. Basın toplantısında cüzdanını da gösteren Obrador, cebinde sadece 200 peso, yani yaklaşık 55 Türk lirası taşıdığını belirtti.

1 Aralık’ta göreve başlayan Andres Manuel Lopez Obrador, maaşında indirime gitmiş ve başkanlık sarayını kullanmayacağını açıklamıştı.

13 yıl boyunca başkent Mexico City’nin belediye başkanlığını yapan Obrador, popülist, ulusalcı ve solcu biri olarak tanımlanıyor.

 

Son güncelleme: 22:38 05.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı