• Turkhane Logo

Kırım’da bir okula bombalı ve silahlı saldırı: En az 17 ölü, onlarca yaralı

Kırım yarımadasını Rusya ile ayran boğaza adını veren Kerç şehrinde bir meslek yüksekokulunda meydana gelen patlama ve ardından silahlı kişilerin saldırısı sonrası ölü sayısı 17’e çıktı.

16:20 17 Ekim 2018 Çarşamba
 Kırım’da bir okula bombalı ve silahlı saldırı: En az 17 ölü, onlarca yaralı
Kırım yarımadasını Rusya ile ayran boğaza adını veren Kerç şehrinde bir meslek yüksekokulunda meydana gelen patlama ve ardından silahlı kişilerin saldırısı sonrası ölü sayısı 17’e çıktı.



Onlarca kişinin de yaralandığı saldırıda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. En az 15 kişiden de haber alınamıyor.

Rusya Terörle Mücadele Komitesi, Politeknik Meslek Yüksekokulu’nda meydana gelen patlama ve silahlı saldırıyı önce “terör saldırısı” olarak değerlendirdiklerini açıkladı.


Ancak sonrasında görgü tanıklarının açıklaması ve olayın incelenmesiyle Rus yetkililer hadiseyi terör saldırısı değil, silahlı katil saldırısı olarak tanımladı.

Daha çok zarar vermesi için patlayıcı maddenin şarapnel parçaları ile güçlendirildiği söylendi.

SİLAHLI, YÜZÜ MASKELİ SALDIRGANLAR OLDUĞU İDDİASI

RT kanalına konuşan görgü tanıklarından bir kız öğrenci, “Kafeterya bölgesinde bir patlama meydana geldiğini, bina içindeki öğrencilerin panikle merdivenlerden aşağıya inmeye çalıştığını bu sırada elinde silahla bekleyen yüzü maskeli kişilerin insanların üzerine rastgele ateş ettiğini” söyledi.

Birden fazla silahlı kişi olduğu öne sürülse de Rus güvenlik yetkilileri saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiği üzerinde duruyor.

Ölümlerin daha çok silahla açılan ateşten kaynaklandığı bildiriliyor.

EN AZ 70 YARALI İDDİASI

Bir başka Rus haber ajansı TASS, ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde en az 70 kişinin yaralandığı yazdı. Yine TASS, bazı sağlık çalışanlarının en az 17 kişinin durumunun ağır olduğunu söylediğini öne sürdü.

PUTİN’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Es Sisi’yi Soçi’de ağırlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı şiddetle kınayarak yaşanan hadiseye ilişkin hayatını kaybedenlere baş sağlığı diledi.

“Saldırının tüm motiflerinin incelendiğini, yaralıların en iyi şekilde en iyi hastanelerde tedavi edileceğini, güvenlik güçlerinin olayı aydınlatmak için çok yönlü çalıştığını söyleyen.” Putin, ölen öğrenciler için saygı duruşunda bulundu.

2014’TE RUSYA KIRIM’I İLHAK ETMİŞTİ

Yarı özerk Kırım yarımadası, 2014 yılında Ukrayna’da yaşanan Meydan Devrimi sonrası Rusya yanlılarının desteği ile ilhak edilmiş ve sonrasında yapılan tartışmalı referandum ile Rusya’ya bağlanmıştı.

Yaşanan trajedi sonrası Kırım’da 3 gün yas ilan edildi. Tüm dersler ertelendi.

 

Son güncelleme: 16:20 17.10.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı