• Turkhane Logo

FBI iPhone 11 Pro'yu hackledi

Kırılmaz şifreye sahip olduğunu söyleyen Apple ile FBI zaman zaman karşı karşıya geliyor.

14:42 16 Ocak 2020 Perşembe
FBI iPhone 11 Pro'yu hackledi
Kırılmaz şifreye sahip olduğunu söyleyen Apple ile FBI zaman zaman karşı karşıya geliyor.

FBI Appledan, Floridadaki donanma hava üssünde geçen ay gerçekleşen silahlı saldırıda zanlıya ait iki iPhonenun şifresini kırmasını istemiş, Apple yine talebi reddetmişti.
Yeni bir iddiaya göre şifre kırma talepleri reddedilen FBI, GrayKey isimli kutuyu kullanarak bir iPhoneu hacklemeyi başardı.

Ekim ayında yürütülen kapsamında hacklenen iPhone ise, şirketin en yeni modeli olan iPhone 11 Pro Maxti. Yetkililere göre GrayKey, hack girişiminde bulunan kişiyi hiç de yormuyor ve kolaylıkla kilitleri kırabiliyor. FBI şimdi, bir iPhone 11 Pro Maxi bu cihaz aracılığıyla hacklediğini açıkladı.

Webteknonun haberine göre yaşanan bu olay, ABDdeki soruşturmalar için büyük bir önem arz ediyor. Çünkü bazı iPhone modelleri, GrayKey kullanarak hacklenemiyordu ve bu yüzden de ABDdeki bazı soruşturmalar yarıda kalıyor, sonuçlandırılamıyordu.

Apple, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile güvenlik kilidi konusunda davalık olmuştu. FBI, San Bernardinoda 14 kişiyi öldüren Syed Rizwan Farookun telefonundaki kilidi açması yönünde Appledan talepte bulunmuştu.

Apple bu talebi tehlikeli ve örneği görülmemiş olarak nitelendirip reddetmişti. Mahkeme de Appleı haklı bulmuştu FBI, Apple’ın güvenlik önlemleri konusunda kendilerine bir arka kapı bırakmasını istiyordu. Ancak bu talebi karşılık bulmadı.

Appleın üst yöneticisi Tim Cook, iPhonea erişim için kurulacak arka kapı sisteminin bir kez kullanılacağı öneriliyor ama bu doğru değil. Eğer bu bir kez kurulursa, birçok cihazda tekrar tekrar kullanılabilir diyerek, endişelerini paylaşmıştı.

Son güncelleme: 14:42 16.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı