• Turkhane Logo

Taşgetiren: Önümüzdeki dört yıl muhafazakâr camianın birbirini ifşa hamlelerini göreceğiz

"Önümüzdeki dört yılı muhafazakâr camianın sahnedeki siyasi aktörlerinin birbirini ifşa eden hamleleri ile mi geçireceğiz?"

13:43 27 Ağustos 2019 Salı
Taşgetiren: Önümüzdeki dört yıl muhafazakâr camianın birbirini ifşa hamlelerini göreceğiz
"Önümüzdeki dört yılı muhafazakâr camianın sahnedeki siyasi aktörlerinin birbirini ifşa eden hamleleri ile mi geçireceğiz?"



Yeni parti hazırlığında olan AKP’li küskün Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’de kanlı olayların yaşandığı 7 Haziran ve 1 Kasım sürecine dikkat çekerek “Eski defterler açılırsa kimse insan yüzüne çıkamaz” şeklinde söylediği sözler tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü yazısında AKP içerisindeki ayrışmalara dikkat çekerek istifa eden Ali Babacan ile halen parti içerisinde bulunan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kurma hazırlıklarında olduğunu hatırlatıyor. Bu ayrışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan için hayati önem taşıdığını vurgulayan Taşgetiren “Çünkü yüzde 1 oy bile önemli ve hem Babacan’ın hem Davutoğlu’nun hem Ak parti zemininde hem başka partiler zemininde şu veya bu ölçüde karşılık bulacakları kesin. Erdoğan, yeni oluşumları doğmadan bitirme arzusunda. Daha önce başka çıkışlar oldu, hakikaten onlar bitti” diyor.


AKP’nin Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ile 17, 18 yıllık bir birlikte yürüyüşünün söz konusu olduğunu belirten Taşgetiren “Bu birlikteliğin çok önemli bir kısmı hükümet sorumluluğu birlikte paylaşarak geçirilmiş. Yani “sırlar” paylaşılmış. Ak Parti’nin iktidarda 17 yılı demek, Türkiye’nin en sancılı dönüşümleri yaşadığı bir süre demek” ifadelerini kullanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kapışma” bağlamında “hafıza kayıtları”ndan söz ettiğine ve “zamanı gelince ortaya konacağı”nı söylediğine dikkat çeken Taşgetiren, şöyle devam ediyor:

“Erdoğan’ın bildikleri… Gül’ün bildikleri… Davutoğlu’nun bildikleri… Babacan’ın bildikleri…

Bunlara eklenecek o kadar çok isim var ki, kim bilir öyle bir ortam doğar, onlar da bildiklerini açıklamak zorunda kalırlar.

Davutoğlu 7 Haziran – 1 Kasım arası için bir şey söyledi kıyamet koptu.

Dolmabahçe’de masa devrildiğinde de mesela Arınç’la Erdoğan arasında ipler gerilmişti.

Bakıyorum, bir kesimde eller ovuşturuluyor. Bizim millette en çok reyting yükselten şeyin ‘kapışmalar’ olduğu biliniyor.

Önümüzdeki dört yılı muhafazakâr camianın sahnedeki siyasi aktörlerinin birbirini ifşa eden hamleleri ile mi geçireceğiz? Ve bunun muhafazakâr tabanda karşılığı ne olacak? Çok sıkıntılı bir süreç.”

Son güncelleme: 13:43 27.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı