• Turkhane Logo

Silahlanan AKP’lilerin sığınağı 696 sayılı Erdoğan kararnamesi

Amiraller Bildirisi sonrası iktidar toplumsal gerilimi artırıyor. Silahlanarak ‘reis’in emrini beklediklerini açıklayan AKP’liler, 2017 yılında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin güveniyor.

15:42 07 Nisan 2021 Çarşamba
Silahlanan AKP’lilerin sığınağı 696 sayılı Erdoğan kararnamesi
Amiraller Bildirisi sonrası iktidar toplumsal gerilimi artırıyor. Silahlanarak ‘reis’in emrini beklediklerini açıklayan AKP’liler, 2017 yılında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin güveniyor.



Amiraller Bildirisi sonrası iktidar toplumsal gerilimi artırıyor. Silahlanarak ‘reis’in emrini beklediklerini açıklayan AKP’liler, 2017 yılında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin güveniyor. Erdoğan’ın kararnamesine göre, darbe teşebbüsü ve terör eylemlerinin bastırılması kapsamında hareket edenlere, resmi bir sıfatları olmasa bile ceza verilmiyor.

 Emekli amirallerin bildirisinden darbe çıkaran AKP, kitleleri sokağa dökmek için ise toplumun sinir uçlarıyla oynamaya devam ediyor. Son aylarda Boğaziçi’ne kayyum atanması, Gezi Parkı’nın olmayan bir vakfa devri, HDP’ye kapatma davası açılması gibi toplumu geren kararlara imza atan AKP, bunlardan çıkacak olaylarla 15 Temmuz sonrası hızlandırdığı “bin yılın hesaplaşması” projesini gerçekleştirmek istiyor.


SİLAHLANDIRILAN AKP’LİLER “REİS’İN EMRİNİ BEKLİYOR

SADAT ve daha birçok yapı altında silahlandırılan AKP’liler, büyük hesaplaşma için reisleri olarak gördükleri AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan gelecek emri beklediklerini sosyal medya hesaplarından açıkça yazıyor. 15 Temmuz’da büyük bir fırsat kaçırdıklarından hayıflanan AKP’liler, ellerine geçecek yeni fırsatı çok iyi değerlendirecekleri konusunun altını çiziyor.

KATLİAM YAPSALAR DA CEZA ALMAYACAKLAR

Açık açık katliam yapacaklarını duyuran AKP’liler bu eylemleri sonrasında ise ceza almayacaklar. 24 Aralık 2017’de çıkarılan 696 sayılı KHK‘nın 121. maddesi gereği “darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket edenlere, resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına bakılmaksızın cezai sorumsuzluk” getirildi. Bu kişilerin, fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu olmayacak.

MUHALEFET KARŞI ÇIKTI AMA HALA YÜRÜRLÜKTE

Sosyal medyada günlerce tartışılan bu karar “iç savaş maddesi” şeklinde nitelendirildi ve “terörle mücadele adı altında kişilere suç işleme özgürlüğü verdiği” vurgulandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “‘Terörle mücadele ediyorum’ diyecek herkesin başkalarını boğazlamasının önünü açtılar” derken, CHP’li Barış Yarkadaş “AKP son KHK ile paramiliter güçlere ‘dokunulmazlık’ verdi” diye eleştirdi. HDP’li Ziya Pir ise “Paramiliter yapılar meşrulaştırılıyor” diye tepki gösterdi. Muhalefetin tepkilerine karşın zamanla gündemden düşün bu madde hâlâ yürürlükte.
  Silahlar, silahlar... #AkpÇocukları’nın küçük oyuncakları. Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ensar Topçu’nun kardeşi Muhammed Topçu. pic.twitter.com/rkczQhUSF1 — AKP Çocukları (@AkpCocuklari) January 16, 2020  

Son güncelleme: 15:42 07.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı