• Turkhane Logo

Reform tam gaz: Boğaziçi’ne kelepçe

Türkiye, demokrasi tarihi açısından dün tarihi günlerinden birini daha geride bıraktı.

10:11 05 Ocak 2021 Salı
Reform tam gaz: Boğaziçi’ne kelepçe
Türkiye, demokrasi tarihi açısından dün tarihi günlerinden birini daha geride bıraktı.



KaranlıktakiAydınlıkten İlker Doğanın haberine göre Polis, geçmişte AKP’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere karşı önlem almak için üniversitenin giriş kapılarını kelepçeledi! Polisin öğrencilere tepkisi kapıları kelepçelemekle sınırlı değildi; biber gazı kullanıldı ve plastik mermilerle öğrencilere ateş açıldı.AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne daha önce AKP’de birçok görev alan ve 2015’te milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu atamasını protesto etmek isteyen öğrenciler üniversite önünde bir araya geldi. ‘İntihalci rektör istemiyoruz’, ‘Üniversiteler bizimdir’, ‘Kayyum rektör istemiyoruz’ sloganları atan öğrenciler, özgür üniversiteler yaratacaklarının altını çizdi. Boğaziçi Üniversitesi’ne İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve ODTÜ öğrencileri de destek verdi.

ÖĞRENCİLERDEN KORKUYORLAR


İstanbul Üniversitesi’nden bir öğrenci, “ODTÜ’de de, Boğaziçi’nde de direnişle kazanacağız. Üniversite hakkımızı elimizden alanlara cevabımızı o kapılardan atlayarak verdiysek o direnişimiz bugün Boğaziçi’nden Melih’i atacaktır. Üniversiteler bilim isteyen, özgürlük isteyen öğrencilerindir; sizin devlet aklınızın değildir,” dedi. ODTÜ Dayanışması’ndan başka bir öğrenci ise, “Buraya araba araba polis gelmesinin sebebi öğrencilerden korkmalarıdır,” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİ ENGELLEMEK İÇİN KAPI KELEPÇELENDİ

Öğrenciler, basın açıklamasının ardından Kuzey Kampüsüne yürümek istedi. Ancak polisin müdahalesi sert oldu. Tek tek kart göstererek girmeyi reddeden öğrenciler, özel güvenliğin engelleme girişimlerine rağmen Kuzey Kampüsüne girdi. Kuzey Kampüsü’nde gerçekleştirilen forumun ardından öğrenciler, kayyum rektör Melih Bulu’nun Güney Kampüsü’ne geldiği öğrendi. Güney Kampüsü’ne yürüyen öğrencilerin önü polis barikatıyla kesildi. Bunun üzerine öğrenciler, ‘Öğrenciye değil, kayyuma barikat’ sloganları attı. Polis, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’ne öğrencilerin girişini engellemek için kapıya kelepçe taktı! Tüm engelleme girişimlerine rağmen protestolarına devam eden öğrencilere sert müdahaleler yapıldı. Biber gazı ve tazyikli su kullanan polis ayrıca plastik mermi ile öğrencileri hedef aldı.


Kaynak: KaranlıktakiAydınlık

Son güncelleme: 10:11 05.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı