• Turkhane Logo

Biontech'in kurucuları Erdoğan'la görüşmüyor, çünkü...

Almanya merkezli Biontech’in kurucuları ve korona aşısına ilk izin alan bilim insanları Prof. Uğur Şahin ve Prof. Özlem Türeci'nin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşüp Tayyip Erdoğan ile görüşmemiş olmaları dedikoduları beraberinde getirdi.

17:53 21 Aralık 2020 Pazartesi
Biontech'in kurucuları Erdoğan'la görüşmüyor, çünkü...
Almanya merkezli Biontech’in kurucuları ve korona aşısına ilk izin alan bilim insanları Prof. Uğur Şahin ve Prof. Özlem Türeci'nin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşüp Tayyip Erdoğan ile görüşmemiş olmaları dedikoduları beraberinde getirdi.


Prof. Uğur Şahin ve Prof. Özlem Türecinin, Tayyip Erdoğanın telefonuna çıkmadıkları iddiası önceki gün kamuoyuna yansımıştı.

Bunu teyit edecek bilgilerse mevcut.


Öncelikle Erdoğanın yurtdışı Türkler ve onların başarılarını kendi siyasi ajandasına uygun olarak kullandığı bir gerçek. 

Başarılı olmuş ya da gündeme oturmuş her Türkiye kökenli kişiyi ya sarayında ağırlayan ya da telefonla arayıp konuşurken çekilmiş görüntüsünü servis ettiren Erdoğan, bu kez BionTech kurucularında aynı taktiği sergileyemedi.

Üstelik ne kendisi ne de Sağlık Bakanı tarafından ne Twitterdan ne de kamuoyuna açık bir mesajdan tebrik edildiler.

Rejimin propagandistleri Fahrettin Altun ve İbrahim Kalın gibi aktörler de ağzını açmadı. (Erdoğan 3 Aralık’ta katıldığı BM Genel Kurulu Covid-19’la Mücadele Oturumu’nda kısa bir cümleyle çiftten bahsetti, ancak o toplantının katılımcıları arasında Şahin ve Türeci de zaten vardı) Bunun sebebi olarak AKP için makbul Türk olmamaları gösteriliyor.

TÜRKİYEYE KARŞI NEGATİF TAVIRLARI YOK

Erdoğana mesafeli davranan BionTech kurucuları, önceki günlerde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmekten çekinmedi.

Merkelin övgülerini alan çiftin Türkiyeye karşı bir tavrı bulunmuyor. 

Türkiyeden gelen röportaj talepleri dahil birçok görüşme talebini kabul eden Uğur Şahinin Demirören Haber Ajansına (DHA) verdiği mülakatın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de görüntülü konuştukları kamuoyuna yansıdı.

Türeci ve Şahin geçen ay İmamoğlu ile görüntülü görüştüler

MESUT ÖZİLİN BAŞINA GELENLERDEN DERS ÇIKARDILAR

Türeci ve Şahinin Erdoğan ile görüşmemeleri ise onların hanelerine artı bir puan olarak yansımış görünüyor.

Uzun yıllardır Almanyada yaşayan çift, ülkedeki Erdoğan algısının farkında. 

Almanyada, hatta belki modern batı dünyasında Erdoğanla aynı kareye girmenin ne demek olduğunu iyi bilen bilim insanları özellikle bu tuzağa düşen Alman milli futbolcu Mesut Özilin kariyerindeki çakılmayı ve aldığı tepkiyi iyi analiz etmiş görünüyor. 

Dahası Türkiyede yarı diktatörlükle yönetilen halka karşı kendilerini propaganda malzemesi ettirmeyerek, soydaşlarına en büyük iyiliği yapmış da oluyorlar. 

TÜRKİYE İMAJINI DÜZELTTİLER

Kamuoyu önüne fazlaca çıkmaktan çekinen, Almanyada kendilerini tanıyanların büyük servetlerine rağmen mütevazı ve mazbut bir hayat sürdüklerinden övgüyle bahsettikleri BionTech kurucuları, bu çizgilerini sürdürdükleri takdirde şüphesiz yurtdışında bozulan Türkiye imajını en iyi tamir edenlerden olacak. 

Almanyada medyanın ve popülist siyasetçilerin etkisiyle zihinlerde oluşturulmaya çalışılan Türkler Erdoğan destekçisidir ya da eğitimsiz kişilerdir imajını yerle bir eden Şahin ve Türecinin dünyanın dört bir tarafındaki göçmen gençlere iyi bir model olmaları uzak değil.

Kaynak: TURKHANE
 

Son güncelleme: 17:53 21.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı