• Turkhane Logo

Ayakkabı kutusu ve pudra şekeri

AKP büro personeli Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks arabasında kullandığı uyuşturucu maddeye mahkemede pudra şekeri diyerek serbest kalışı akıllara 17 Aralık soruşturmasını getirdi.

11:30 29 Mart 2021 Pazartesi
Ayakkabı kutusu ve pudra şekeri
AKP büro personeli Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks arabasında kullandığı uyuşturucu maddeye mahkemede pudra şekeri diyerek serbest kalışı akıllara 17 Aralık soruşturmasını getirdi.



Dönemin Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, evinde ayakkabı kutusunda ele geçirilen 4,5 milyon dolar rüşvet parasına ‘imam hatip yaptıracaktım’ kılıfı uydurmuştu. Aradan geçen 7 yılda hiçbir şey değişmedi.

AKP büro personeli Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks arabada kokain alemi Türkiye’nin bir numaralı gündemi oldu. Lise terk ve işsizken AKP’li Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın danışmanlığını yapmaya başlayan Ayvatoğlu’nun hayatı AKP merkezine yaklaştıkça değişti. Eski model Hyundai arabasından milyonluk lüks Porsche marka arabaya ve şatafatlı bir hayata terfi etti.


Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilal Erdoğan ve Melih Gökçek gibi isimlerle fotoğrafı bulunan Ayvatoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile çalışmaya başlayınca lüks bir hayata da adım attı. Milyonluk Porche arabaya binen ve otomobillerinin değeri 2 milyon liraya yaklaşan Ayvatoğlu’nun büro memuru maaşıyla lüks otomobilleri alması mümkün görünmüyor. Ayvatoğlu’nun lüks hayatı kadar arabasında kullandığı uyuşturucuyla ilgili mahkeme huzurunda verdiği ifade de dikkat çekti. Ankara’da gözaltına alınan Ayvatoğlu, hakime ‘burnuma çektiğim uyuşturucu değil pudra şekeriydi’ diyerek adeta herkesin aklıyla alay etti. Pudra şekeri suflesiyle AKP yargısı tarafından salıverilen Ayvatoğlu’nun yalanı kamuoyunda tepki çekince dün tekrar gözaltına alındı.

17 ARALIK’TA DA İMAM HATİP YALANI SÖYLENDİ

AKP’li Ayvatoğlu’nun uyuşturucuya pudra şekeri demesi, Türkiye gündemini yakından takip edenleri 17 Aralık yolsuzluk soruşturması günlerine götürdü. 17 Aralık soruşturmasında gözaltına alınan dönemin Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde yapılan aramalarda ayakkabı kutuları içerisinde 4,5 milyon dolara yakın para ele geçirilmişti. Süleyman Aslan, hakime verdiği ifadesinde evinde çıkan rüşvet parasıyla ilgili “O parayla memleketimde imam hatip lisesi yaptıracaktım” ifadesi verdi. Rıza Zarrab’tan da hayırsever diye bahseden Aslan, hakime şu ifadeyi vermişti: “Rıza Sarraf’ta hayırsever bir kişiliği olduğunu ve hayırlara vesile olmak istediğini söyleyince o anda aklıma mezun olduğum Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi geldi. İhtiyaçları ona aktarınca masrafları ödemeye hazırım dedi. Ancak teknik nedenlerle projeye başlayamadığımız için söz konusu hayır amaçlı olarak verilen paraları kendi nezdimde tuttum.”

PUDRA ŞEKERİ TANIDIK YÖNTEM

Halkbank’ta yaptığı usulsüz işlemlere göz yumması için Zarrab’tan milyonlarca dolarlık rüşvet alan Süleyman Aslan ve akıl verenleri ayakkabı kutusuna böyle bir kılıf bulmuştu. Aslan’ın ifadesi AKP’li bakanları rüşvete bağlayan Rıza Zarrab’ın merkezinde olduğu yolsuzluğa kızan muhafazakar seçmeni ikna için kullanılacak bir can simidine dönüştü. Hükumet kontrolündeki Yeni Şafak gazetesi, 22 Aralık 2013 günü ‘Hedef imam hatip’ başlığıyla rüşvet parasını aklamaya çalıştı. İmam hatip yalanı Aslan’ı cezaevine gitmekten kurtaramadı. Türkiye’de adaletin henüz son nefesini henüz vermediği 17 Aralık soruşturmasında mahkeme, Rıza Zarrab’ın yanı sıra Süleyman Aslan tutuklayarak cezaevine koydu. Aslan, cezaevinden savcılar ve hakimler görevden alındıktan sonra tahliye olabildi. 17 Aralık yolsuzluk soruşturması kapatılırken, Aslan hakkında rüşvet alma suçundan takipsizlik kararı verildi. Adli emanetteki parasını faiziyle alan Aslan’ın ayakkabı kutusunda çıkan milyon dolarlarla memleketi Çorum’a okul yaptırmadığı sonradan anlaşılacaktı.

SADECE AKTÖRLER DEĞİŞTİ

Takvimler 2021’i gösterirken AKP büro elamanı Kürşat Ayvatoğlu, lüks arabasında kokain çekerken yakalandı. Ayvatoğlu, sulh ceza hakimine “Burnuma çekmiş olduğum madde kesinlikle uyuşturucu madde değildir. Bu madde pudra şekeridir” ifadesiyle serbest kaldı. AKP cephesinde 7 yılda aktörler değişse de algı yöntemi değişmedi.

Son güncelleme: 11:30 29.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı