• Turkhane Logo

'AK Parti sona yaklaştı, Babacan yüzde 10'u aştı'

Siyaset gündeminde en çok konuşulanlar arasında AKP'den kopan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracağı partiler yer alıyor.

14:37 31 Ağustos 2019 Cumartesi
'AK Parti sona yaklaştı, Babacan yüzde 10'u aştı'
Siyaset gündeminde en çok konuşulanlar arasında AKP'den kopan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracağı partiler yer alıyor.



İşin ekonomik yanına ilişkin de bir denklemin oluştuğu süreçte, kurulacak partilerin ne kadar oy alacağı merak konusu...

Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, AK Partiyi zorlu günler bekliyor! Görünen o ki, Ali Babacan umulandan çok daha fazla oy alacak derken AK Parti sona yaklaştı, Babacan yüzde 10u aştı iddiasını öne sürüyor.


Erdoğanın, yeni kurulacak partilerin daha önceki hareketler gibi etkisiz olacağı tezinin yanlış olduğunu söyleyen Zelyut, O dönemki ekonomik şartlarla bugünkü şartlar arasında çok farklılık var ifadesini kullanıyor.

Zelyut, Babacan partisi için yaptığı yüzde 10un üzerindeki oy tahmini için, Bu bir hayal değil. Ekonomik verilerle ilişkili görüşünü dile getiriyor.

Bugünkü AKP, kuruluşunda yer alan adalet ve kalkınma kavramlarından tamamen uzaklaşmıştır diyen Zelyut, Ekonominin düzeltilmesi adına gerekli adımlar atılmamaktadır. Devlet ihalelerinin partili müteaahitlere verilmesi, belediye kaynaklarının partili vakıf ve derneklere verilmesi gibi faktörler halkın AKPden uzaklaşmasına neden olmuştur yorumunu yapıyor.

AKPden kopuş yaşayan seçmenin ortada durduğunu ve Babacanın varlığının bu seçmen için yeni adres olacağını öngören ekonomist, Ekonomik konular vatandaşın en büyük sıkıntısı. Babacan ise ekonomide kendisini ispatlamıştır ve çözüm olarak görülecektir. Batı ile ilişkilerinin kuvvetli olması da yatırımcının geleceği anlamına gelir ifadesini kullanıyor.


 

Son güncelleme: 14:37 31.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı