• Turkhane Logo

"Zeki çocuklarsınız, darbeyi nasıl anlamadınız?' diye soran avukata..."

Müebbet hapisle cezalandırılan Harbiyeli öğrenci Taha Furkan'ın annesi Melek Çetinkaya, “Sonuç ölüm olur ya da yine cezaevi olur. Artık gerçekten gözümü kararttım, hiçbir şeyden korkmuyorum. Yeter ki evlatlarım özgür olsun” dedi.

17:16 30 Aralık 2020 Çarşamba
Müebbet hapisle cezalandırılan Harbiyeli öğrenci Taha Furkan'ın annesi Melek Çetinkaya, “Sonuç ölüm olur ya da yine cezaevi olur. Artık gerçekten gözümü kararttım, hiçbir şeyden korkmuyorum. Yeter ki evlatlarım özgür olsun” dedi.


15 Temmuz darbe girişiminin ardından müebbet hapis cezasına çarptırılan Hava Harp Okulu öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya, kendisini masum olduğunu bildiği asker öğrencilerin özgürlüğü için feda ettiğini söyledi.

ARTIK HİÇBİR ŞEYDEN KORKMUYORUM


Çetinkaya, “Sonuç ölüm olur, tekrar yine veya cezaevi olur, herhangi bir şey olur. Artık gerçekten gözümü kararttım, hiçbir şeyden korkmuyorum. Yeter ki evlatlarım özgür olsun” dedi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ‘kıyamet kopsun yeter ki adalet yerini bulsun’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Çetinkaya, “Ben de diyorum ki bana ne olursa olsun yeter ki evlatlarım özgür olsun” ifadesini kullandı.

ASKERİ ÖĞRENCİLERİN MAĞDURİYETİ AP’DE DE GÜNDEME GELDİ

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun 100. kez yayın yapan ÖFG TV’sine konuk olan Melek Çetinkaya, askeri öğrencilerin mağduriyetinin son olarak Avrupa Konseyi’nde de gündeme geldiğini belirtti.

Çetinkaya, “Şükürler olsun, dün de Avrupa Parlamentosunda gündeme gelmiş bu beni çok sevindirdi. Hiçbir zaman verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini anladım, karşınıza bir sürü engeller çıksa da ben anneyim bu doğrulukları aşmam gerektiğini biliyorum” şeklinde konuştu.

‘‘DARBENİN HESABINI AKAR VE ÜNAL’DAN SORUN DEDİĞİM İÇİN DAVA AÇTILAR

Kronosta yer alan habere göre, Harbiyeli öğrencilerin masum olduklarını dile getirdiği için hedef haline getirildiğini kaydeden Melek Çetinkaya, en son Akit TV’de çıktığı yayın nedeniyle hapse konulduğunu da anlattı.

Kendisi hakkında her geçen gün yeni bir dosya açıldığını belirten Çetinkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeni bir suçlama, hakaret davaları, halkı kin ve düşmanlığa sevk etme davaları gibi. Yakın zamanda da Abidin Ünal ve Hulusi Akar’ın hakaret davası ile karşı karşıya geldim ve ardından da manevi tazminat davası. Benim orada söylediğim şey sadece koskoca darbeyi Hulusi Akar bilmezken dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal bilmezken 19 yaşındaki askeri öğrenciler mi bilecek. Gidin bu darbenin hesabını onlardan sorun dediğim için kişilik hakları zedelenmiş ve bana hakaret davası açtılar. 80 darbesinde dediğim gibi Hulusi Akar ve Abidin Ünal üsteğmen olmasına rağmen Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı Abidin Ünal’da emekliliğe ayrıldı.”

ZEKİ ÇOCUKLARSINIZ, DARBEYİ NEDEN ANLAMADINIZ DİYE SORAN AVUKATA...

AKPli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının duruşmalar sırasında askeri öğrencilere sürekli ‘siz zeki çocuklarsınız nasıl anlamazsınız’ dediğini aktaran Çetinkaya, “Cumhurbaşkanı’nın avukatının yönelttiği sorular. ‘Siz zeki çocuklarsınız nasıl darbeyi anlamazsınız, anlamanız gerekiyordu’ gibi sorular sordu. Geçenlerde vefat eden Necip Kibar kendisi Covid’ten Allah rahmet eylesin diyemiyorum ahirette hesaplaşacağız, hakkımızı helal etmiyoruz. 4.5 yıldır çektiğimiz acılarda her bir damla göz yaşında onu da anıyorum. ‘Siz çok zeki çocuklarsınız nasıl anlamazsınız?’ dediğinde ben de ‘Hulusi Akar geri zekalı mıydı? O niye anlamadı? Bu soruyu niye ona sormuyorsunuz dediğimde cevap alamıyoruz maalesef” değerlendirmesinde bulundu.

Son güncelleme: 17:16 30.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı