• Turkhane Logo

Yoğun bakıma kaldırılan Selman’ın babasını jandarma evden çıkarmadı!

Tutuklu öğretmen Rasim Çalışkan’ın oğlu Selman, nefesi durunca akşam üzeri hastaneye kaldırıldı. O sırada cezaevinden eve getirilen babanın hastaneye gitmesine izin verilmedi.

00:31 11 Ağustos 2020 Salı
Yoğun bakıma kaldırılan Selman’ın babasını jandarma evden çıkarmadı!
Tutuklu öğretmen Rasim Çalışkan’ın oğlu Selman, nefesi durunca akşam üzeri hastaneye kaldırıldı. O sırada cezaevinden eve getirilen babanın hastaneye gitmesine izin verilmedi.

İki gündür durumu ağırlaşan beyin kanseri 6 yaşındaki Selman Çalışkan, bu akşam üzeri Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımına kaldırıldı. Tam o saatlerde oğlunu görmek için cezaevinden evine getirilen tutuklu öğretmen Rasim Çalışkan’a hastaneye gitmesi için izin verilmedi. Gözünün önünde oğlu fenalaşan Çalışkan eve hapsedildi.

“HER AN SELMAN’I KAYBEDEBİLİRİZ”

Selman’ın durumunu yakından takip eden aktivist Natali Avazyan, “Selman hastaneye kaldırıldı. Makinaya bağlanacak. durumu çok ağır. Babası evde Jandarma hastaneye gitmesine izin vermemiş. Selman’ı her an kaybedebiliriz. Doktor hanımın konuşmalarını dinledim.” dedi.


“ARKAMIZDAN BOYNU BÜKÜK KALDI”

Nefesi duran ve kalp yetmezliği ciğerlerine vuran Selman hastanede makineye bağlandı. Bold Medya’ya konuşan annesi Emine Çalışkan “Oğlumun nefesi durdu, makineye bağladılar. Babası evde kaldı. İçim çok acıyor. Beni bırakma annem.” dedi. Sosyal medya hesabında da yoğun bakım kapısının fotoğrafını paylaşan Çalışkan, “Selmanım yoğun bakımlarda babasını bırakmadılar. Hastaneye gelemedi. Evde arkamızdan boynu bükük kaldı.” diye konuştu.

  Selmanım yoğun bakımlarda Babası nı bırakmadılar hastaneye gelemedi evde arkamızdan boynu bükük kaldı pic.twitter.com/w5xc5xEy9P — Emine Çalışkan (@Emineal30586292) August 10, 2020
Bir yıldır beyin kanseriyle mücadele eden ve pazar sabahı kan kusan Selman’ın babası 4 yıldır Malatya T Tipi cezaevinde tutuklu. Emine Çalışkan, eşinin oğlunu son bir kez görebilmesi için yetkililerden yardım istedi. Natali Avazyan’ın girişimiyle Rasim Çalışkan dün gece yarısı evine getirildi. Ancak oğlunun yanında 1,5 saat kaldıktan sonra geri götürüldü. Manisa Cumhuriyet Savcısı, oğlunu görmesi için Rasim Çalışkan’a bu gece 24.00’e kadar tekrar izin verdi.



Rasim Çalışkan eve geldiğinde Selman fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı.

KANUNDA AYRIMCILIK

Manisa Erkek İmam Hatip Lisesi görev yapan, 17 yıllık edebiyat öğretmeni Rasim Çalışkan 672 sayılı KHK ile ihraç edildi ve Cemaat soruşturmaları kapsamında 17 Mayıs 2017’de tutuklandı. 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Çalışkan’ın dosyası Yargıtay tarafından da onaylandı. HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na iki kez mektup yazarak oğlunun durumunu anlatan ve sesini duyurmak uğraşan Rasim Çalışkan, daha önce de defalarca Manisa 3. ve 4. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe yazmıştı. 5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanunu’nun 20. maddesine göre 1. derecede yakını hasta olan tutukluların cezası bir yıl ertelenebilir. Fakat bu kanun Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklananlara uygulanmıyor.

Kaynak: Bold Medya

Son güncelleme: 00:31 11.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı