• Turkhane Logo

Yargıtay, yüzde 98 engelli bomba imha uzmanı gaziye verilen cezayı onadı

Yargıtay, 2009 yılında bomba patlaması sonucu gözlerini, sağ elini, sol elinin işaret parmağını kaybeden bomba imha uzmanı polis memuru Bilal Konakçı’ya verilen 7 buçuk yıllık cezayı onadı.

22:54 28 Aralık 2020 Pazartesi
Yargıtay, yüzde 98 engelli bomba imha uzmanı gaziye verilen cezayı onadı
Yargıtay, 2009 yılında bomba patlaması sonucu gözlerini, sağ elini, sol elinin işaret parmağını kaybeden bomba imha uzmanı polis memuru Bilal Konakçı’ya verilen 7 buçuk yıllık cezayı onadı.


İzmirde 2009 yılında patlayan bomba sonucu hayatına yüzde 98 engelli olarak devam eden gazi emeklisi Bilal Konakçı, 20 Aralık 2016 tarihinde Cemaat soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı.

21 gün gözaltına altında tutulan Konakçı, sevk edildiği mahkemede Bylock kullanıcısı olduğu iddiası ile tutuklandı.


Savunmasında, 2009 yılından beri gözlerinin görmediğini sadece tuşlu telefon kullanabildiğini söyleyen Konakçıya 7 buçuk yıl ceza verildi.

15 gün cezaevinde kaldıktan sonra da, yurt dışı yasağı konulup, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

OLMAZ DENİLEN OLDU!

Eski hakim Kemal Karanfil, Yargıtayın, ilk derece mahkemesi tarafından Bilal Konakçıya verilen cezayı onadığını duyurdu.

Yargıtay’da dosyaların incelenmediğini ya da bilerek ve isteyerek belli bir kesime karşı düşman ceza hukukunun uyguladığını belirten Karanfil, “Buna benzer birçok skandal kararın, Yargının en tepesi tarafından da görülmeyerek onanması, Türkiye’de Yargı diye bir şeyin olmadığını göstermektedir.” dedi.
  OLAMAZ DENİLEN OLDU.!!
2009 yılında bombanın patlaması sonucu ağır yaralanıp gazi olan; göz,el,burun gibi kayıpları nedeniyle %98 engelli olan Polis memuru Bilal Konakçı ya verilen 76 yıl hapis cezasında, onlarca önemli usul ve esas hatası olmasına ++@emrkongar @ATuncayOzkan pic.twitter.com/QBjbnR6g75 — Kemal Karanfil (@cesuradalet) December 28, 2020  
Karanfil, Yargıtay 16. Ceza Dairesi üyesi Hakan Yüksel’in AKP hükümeti tarafından kurulan Yargıda Birlik Derneği’nin ilk yönetim kurulu üyesi olduğuna dikkat çekti.

Karanfil, bu davalarda bu tip insanların görevlendirilmelerinin ayrı bir skandal olduğuna işaret ederek, “Çok önemli esas ve usul hatalarını içeren bir mahkumiyet kararının İstinaf ve Yargıtay tarafından onanmış alması korkunç.!”dedi.

Konakçı’ya cezayı veren Ağır Ceza Mahkemesi başkanının da Yargıda Birlik Derneği üyesi olduğu belirtildi.

CANI PAHASINA

Aliağada, 5 Şubat 2009 tarihinde, Aliağa Lisesi önünde şüpheli paket olduğu ihbarı yapıldı.

Bunun üzerine o dönemde İzmirin kuzey bölgesindeki tek bomba imha uzmanı olan 14 yıllık evli, iki kız çocuk babası Bilal Konakçı, göreve çağrıldı.

Konakçı, yaptığı inceleme sonucunda şüpheli paketin bomba olduğunu belirleyip, kapalı bir alanda imha edilmesine karar verdi.

Konakçı, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğüne taşıdığı bombayı imha etmeye hazırlanırken, bomba aktif hale geçti.

İçerdeki meslektaşları ve çeşitli işleri için gelenleri düşünen Konakçı, canı pahasına bombayı alıp, hızla kapıya yöneldi.

Konakçının merdiven altına attığı bomba büyük bir gürültüyle patladı. kanlar içinde kalan Konakçı, bazı uzuvlarını kaybetmiş olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan ve durumu ağır olan Konakçı, aylar süren tedavinin ardından yaşama tutundu.

Ancak iki gözünü, burnunu, sağ elini ve sol elinin üç parmağını kaybeden, bacak kemikleri ise kırılan ve tedavi sırasında platin takılan Konakçıya Ege Üniversitesi Hastanesinden 5 Ekim 2010 tarihinde, özür durumuna göre, tüm vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 98 raporu verildi. 

Son güncelleme: 22:54 28.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı