• Turkhane Logo

Tutuklu öğretmen Betül Çil: “Kızımın gözü önünde gözaltına alındım, o günden beri ağlıyor”

3 ay önce tutuklanan matematik öğretmeni Betül Çil, 7 yaşındaki kızının yaşadığı travmayı anlattı. Kızının iki defa görebilen Çil, büyük azap çektiğini söyledi.

18:43 13 Mayıs 2020 Çarşamba
Tutuklu öğretmen Betül Çil: “Kızımın gözü önünde gözaltına alındım, o günden beri ağlıyor”
3 ay önce tutuklanan matematik öğretmeni Betül Çil, 7 yaşındaki kızının yaşadığı travmayı anlattı. Kızının iki defa görebilen Çil, büyük azap çektiğini söyledi.

18 Şubat 2020’den beri Artvin Kadın Kapalı Cezaevinde olan matematik öğretmeni Betül Çil, 7 yaşındaki kızının gözü önünde gözaltına alındığını, o günden beri çocuğunun sürekli ağladığını ve okula gitmediğini söyledi. HDP Milletvekili ve insanlar hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na bir mektup yazan Çil, 3,5 yıl önce mesleğinden mahrum edildiğini belirtip 3 aydır da özgürlüğünden mahrum olmasının acısını yazdı.

Meslektaşı olan eşinin de Cemaat soruşturmaları kapsamında 6 Haziran 2018’de tutuklandığını ve 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını belirten Çil, kendisinin de aynı soruşturmalar kapsamında hapsedildiğini ifade etti.

“KIZIM KONUŞAMIYOR, BENİ AL DİYEBİLDİ SADECE”


Betül Çil, 7 yaşındaki kızının ise şu an birçok hastalığı bulunan annesinin yanında olduğunu anlattı. “Ben kızımın gözü önünde gözaltına alındım ve o tarihten beri kızım ağlıyor, okula gitmiyor. Her an kendine bir şey olacak korkusu ile yaşıyormuş.” diyen Çil şöyle devam etti:

“İki defa görüşe geldi. Konuşamıyor. Konuşmayı unutmuş, kekeliyor, ağlıyor. Beni al diyebildi sadece. Bir anne için dünyada bundan daha büyük azap olabilir mi? Bylock, banka ve tanık beyanlarıyla terörist ilan edilmekteyim. Ben terörse, şiddete, argo sözlere bile karşıyım. Nasıl terörist olabilirim. Teröre dair hiçbir eylemim yok. Bu iddia her gün bin defa ölmekten daha çok acı veriyor.”

OKUL HAYATIM BAŞARILARLA DOLU

Betül Çil, mektubunda okul hayatının başarılarla dolu olduğundan da bahsediyor: “İlkokul, ortaokul, lise, yüksek lisans okul birincilikleriyle tamamladım. Tez, makale, bildiriler yayınladım. Ama mesleğime, ideallerime, dünyaya ait en küçük bir umudum kalmadı. Eşimin yokluğunda kızıma hem anne hem baba olmaya çalıştım. Maddi manevi zorluklar yaşadım. Ama onun yüzündeki gülümsemeyi görmek, ona sarılmak her şeye katlanabilme gücü verdi.”

TUTUKSUZ YARGILANMAK İSTİYORUM

Henüz iddianamesinin hazırlanmadığını belirten Betül Çil, tutuksuz yargılanmak istediğini söyleyerek mektubunu tamamladı.




Kaynak: BOLD

Son güncelleme: 18:43 13.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı