• Turkhane Logo

Tutuklu gazeteci Ahmet Böken, evin kedisine mektup yazdı

Mektubu kedi silueti ile süsleyen gazeteci Ahmet Böken, hiç görmediğim halde seviyorum dediği Mia’dan birkaç miyavla sevdiklerine sevgilerini iletmesini istedi.

21:34 04 Ağustos 2020 Salı
Tutuklu gazeteci Ahmet Böken, evin kedisine mektup yazdı
Mektubu kedi silueti ile süsleyen gazeteci Ahmet Böken, hiç görmediğim halde seviyorum dediği Mia’dan birkaç miyavla sevdiklerine sevgilerini iletmesini istedi.

15 Temmuz’un ardından tutuklanan ve 4 yıldır tutuklu bulunan, TRT Haber Kanalı eski Koordinatörü Ahmet Böken’in kızı Esma Böken babasının cezaevinden evin kedisine yazdığı mektubu paylaştı.

  Siz hiç böyle bir mektup gördünüz mü? :)) @a_ahmetboken pic.twitter.com/5tT9zUa6Hn — Esma Böken (@EsmaBken) August 4, 2020
SEN YAZAMAYACAĞINA GÖRE…


Mektupta Böken, hiç görmediği evin kedisi Miaya, ”Sen bana yazamayacağına göre ben sana yazayım dedim. Bizim eve gelmende önemli bir payım var. Yokluğumda bizimkilerin bir nebze olsun hoş vakit geçirmelerine katkı sağlayacağını düşünmüştüm. Öyle de oldu” diyerek seslendi.

Mektubu kedi silueti ile süsleyen Böken, hiç görmediğim halde seviyorum dediği Mia’dan bir kaç miyavla sevdiklerine sevgilerini iletmesini istedi.

/





 İşte Ahmet Böken’in Sevgili Mia diye başlayan o mektubu:

Seninle tanışmak nasip olmadı. Fakat bizimkilerin anlattıklarından seni uzun yıllar tanıyor gibiyim. Seni bana anlattıkları kadar beni sana anlattılar mı bilmiyorum. Lakin şu kadarını söyleyeyim miniğim haftalık telefon görüşmelerimizin 2-3 dakikası seni konuşarak geçiyor bilesin. Nasıl saklambaç oynadığınızı nasıl ‘anne’ hatta ‘abla’ dediğini, banyonun paspasına -arada sırada olsa- nasıl yaramazlık yaptığını ayrıntılarıyla biliyorum. Veterinere gitmekten hiç haz etmediğini de’’

Bu mektubu sana benden haberdar olman için yazıyorum. Sen bana yazamayacağına göre ben sana yazayım dedim. Annen ve ablanlar da bana ara sıra yazıyorlar. Senin hiç yazamayacağını düşünecek olursak senden biraz daha sık diyebiliriz. Biliyor musun? Senin bizim eve gelmende önemli bir payım var. Benim yokluğumda bizimkilerin bir nebze olsun hoş vakit geçirmelerine katkı sağlayacağını düşünmüştüm. Öyle de oldu. Her ne kadar evi tüylerinle dolduruyor olsan da iyi ki gelmişsin. İşte bunun için tanışmamış olsak da seviyorum seni.

Mektubu hayalimdeki senin siluetinle süsleyip gönderiyorum. Beğeneceğini düşünüyorum. Bu hatırayı belki sen saklayamazsın seni ve tabi beni çok sevdiğini bildiğim ablacıkların saklayacaklardır onu mutena bir köşede. Baktıkça beni hatırlarsınız tatlı bir tebessümle. Kendine iyi baktır olur mu miniğim? Sakın canlarımı tırmıklama, onları hiç üzme. Her ne kadar selam söyleyebilecek durumda olmasan da birkaç miyav ile de olsa sevgilerimi ilet sevdiklerime.

Türkiye’de tutuklu bulunan gazetecilerin sesi olmaya çalışan Jailed Journos adlı sosyal medya hesabı da Esma Böken’in mesajını takipçileriyle paylaştı.

  4 yıldır cezaevinde olan gazeteci Ahmet Böken, evin kedisine mektup yazdı: Sen bana yazamayacağına göre ben sana yazayım dedim. Bizim eve gelmende önemli bir payım var. Yokluğumda bizimkilerin bir nebze olsun hoş vakit geçirmelerine katkı sağlayacağını düşünmüştüm. Öyle de oldu.. https://t.co/tp3wfTrsl5 — jailed journos (@jailedjournos) August 4, 2020

Son güncelleme: 21:34 04.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı