• Turkhane Logo

Tutuklu anne Elif Şahin: Gözaltında psikolojik baskı yaşadım, böbreklerimde kanama oldu

Altı ay önce tutuklanan iki çocuk annesi Elif Şahin, gözaltında maruz kaldığı kötü muamele ve baskı nedeniyle hem fiziksel hem de ruh sağlığının bozulduğunu söyledi.

12:50 05 Mayıs 2020 Salı
Tutuklu anne Elif Şahin: Gözaltında psikolojik baskı yaşadım, böbreklerimde kanama oldu
Altı ay önce tutuklanan iki çocuk annesi Elif Şahin, gözaltında maruz kaldığı kötü muamele ve baskı nedeniyle hem fiziksel hem de ruh sağlığının bozulduğunu söyledi.



Bold Medyadan Sevinç Özarslanın haberine göre; Manisa E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen ve hapiste sağlık sorunlarıyla mücadele eden Elif Şahin (33), gözaltı şartlarında böbreklerinde kanama başladığını, polisin psikolojik baskısı nedeniyle panik atak geçirdiğini söyledi. Bir anne olarak, kendi durumundan daha çok çocuklarının yaşadıklarına dayanamadığını ifade eden Şahin, artık son raddeye geldiğini belirtti.

ÇOCUKLARIM ORTADA KALDI


HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na mektup yazarak yardım isteyen Elif Şahin, “Eşim tutuklandığı günden bu yana yaşadığım zorluklar katlanarak arttı. Sanırım şu an zirveye yakın bir yerdeyim. Çünkü çocuklarım ortada kaldı. Ben tutuklanınca çocuklarımın bakımını ailem üstlendi. Babam 11 yıldır diyaliz hastası. Yüzde 90 engelli, yakın zamanda kullandığı ilaçlardan dolayı kemikleri kırılmaya başladı. 40 gün önce kalça kemiği kırıldığı için ciddi bir ameliyat geçirdi, annem onunla ilgilenmek zorunda kaldı.” dedi.

ONLARI SAYIKLAYARAK UYANIYORUM

6 yaşındaki büyük oğlu Musap Bera’nın bronşit olduğunu ve acile kaldırıldığını sonradan öğrendiğini belirten Şahin, “O kadar hissettim ki onların çaresizliğini, rüyalarımda çocuklarım ağlamaları, benim onları sayıklayarak uyanmalarım. Babam uzun süre hastanede kaldıktan sonra eve döndüler, çocukları yanlarına aldılar. Bir hafta bile geçmeden diğer kalça kemiği kırıldı ve babam hastaneye çocuklarım yine oradan oraya sürüklenmeye… Ben bu süreçte çok evsiz kaldım, çok zorluk çektim ama çocuklarımın sıkıntı yaşamasına dayanamıyorum… Küçük yavrum memurların ‘görüş bitti vedalaşın’ demesiyle ‘Anne görüş bitti’ demesiyle bana daha sıkı sarılması, kapıya kadar beni kucakla demesi… Çocuklarımın bana ihtiyacı var. Çünkü ben anneyim.” diye yazdı.

“POLİS: SEN İYİ BİR ANNE DEĞİLSİN”

Şahin, mektubunda kendi hastalıklarından da bahsetti. 4 ayrı ilaç kullanan Şahin, hapse girmeden önce polikistik böbrek hastasıydı. Cezaevine girince böbreklerinin yüzde 65 çalıştığını öğrendi. Ayrıca kalp rahatsızlığı ve tiroid sorunundan dolayı ilaç kullanıyor. Çocuklarının durumunu öğrendiğini günden beri yüksek tansiyonu çıkan ve hiç düşmeyen Şahi,n tüm bu sorunların üstüne gözaltındayken maruz kaldığı psikolojik baskı ve nezarethane koşulları nedeniyle hastalıklarının arttığını vurguladı:

“Kalbimden dolayı bir ilaç, bir ilaç da tiroidden dolayı kullanıyorum. Bu yaşta yaşadıklarım hem ruhumda hem bedenimde kalıcı hasarlar bıraktı. Yaşadığım tüm zorluklar ve üstüne bir de polisin baskısı sonucu (gözlerimin içine bakarak, sen çocuklarını düşünmüyorsun, iyi bir anne değilsin, o gözyaşların yalan, boşuna ağlama vb) panik atak geçirdim, ilaca başladım. Dün nefroloji bölümünde muayene oldum ve böbreklerimin yüzde 65 çalıştığını öğrendim. Gözaltının zorlu şartları böbreklerimde kanamaya neden oldu.”

YÜREKLER LAL OLMUŞ, KULAKLAR SAĞIR

Eşinin de 44 aydır, aynı cezaevinde tutuklu olduğunu  belirten Şahin mektubunu şöyle tamamladı: “Yavrularım çok küçük. Bu yaşta omuzlarına annesizlik ve babasızlık yüklendi… Kadına şiddetin konuşulduğu bugünlerde psikolojik şiddete maruz kalan bir kadınım, anneyim. Çırpınıyorum çocuklarım için. Mahkemeye sürekli dilekçe yazıyorum. Suçsuzluğumu, çocuklarımın durumunu, hastalıklarımı ama maalesef… Sesimi duyuramıyorum. Yürekler lal olmuş, kulaklar sağır. Sesime ses olmanızı, cılız çığlığıma kuvvet olmanızı ümit ediyorum.”

Elif Şahin babası Şit Dürmüş, hastane odasından ve evde hasta yatağından video mesajlar yayınlayarak çok zor durumda olduklarını belirterek kızının serbest bırakılmasını istemişti.

ANNE-BABA AYNI CEZAEVİNDE

Elif Şahin, Manisa ve çevre ilçelerindeki öğrenci yurtlarında idarecilik yaptığı için Cemaat soruşturmaları kapsamında 13 Eylül 2019’da gözaltına alındı. 18 Eylül’de tutuklanıp Manisa E Tipi Cezaevine gönderildi. Ağustos 2016’da tutuklanan eşi Muhammed Şahin ise 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

/
Elif Şahin, eşi Muhammed Şahin tutukluyken çocuklarıyla birlikte, Manisa Cezaevinde bir görüş gününde. Şahin çiftinin Muzhap Bera (6), Muaz Yekta (4,5) adlı iki oğlu bulunuyor.

ELİF ŞAHİN’İN ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU’NA GÖNDERDİĞİ MEKTUP

/




Kaynak: BOLD MEDYA
 

Son güncelleme: 12:50 05.05.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı