• Turkhane Logo

Seydişehir Cezaevinde korona vakası ikiye katlandı: Aynı koğuşta 16 pozitif test

Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi A5 koğuşunda 16 tutuklu korona virüse yakalandı. Yakınlarında haber alamayan aileler yetkililerden yardım istiyor.

22:46 29 Temmuz 2020 Çarşamba
Seydişehir Cezaevinde korona vakası ikiye katlandı: Aynı koğuşta 16 pozitif test
Konya Seydişehir T Tipi Cezaevi A5 koğuşunda 16 tutuklu korona virüse yakalandı. Yakınlarında haber alamayan aileler yetkililerden yardım istiyor.

Konya Seydişehir T Tipi Cezaevinde korona vakaları artıyor. A5 koğuşunda 10 gün önce 8 olan korona virüs vakası iki katına çıkarak 16’ya yükseldi. 27 kişinin kaldığı koğuşta vakalarda iyileşme gözlenmezken, yakınlarından telefonla dahi bilgi alamayan ailelerin endişeleri artıyor.

İKİ KOĞUŞA GÖRÜŞ YAPTIRILMAYACAK

Cezaevi yönetimi, 27 tutukludan 16 kişinin korona virüse yakalandığı A5 koğuşunda görüşleri açmama kararı aldı. Bayram dolayısıyla görüşlerin yapılacağı cezaevinde A5 ve B11 koğuşlarında kalan tutuklular telefonla dahi aileleri ile görüşemeyecek. İki koğuş için kaldırılmayan görüş yasağı kafaları karıştırırken cezaevinde başka vakaların da olmasından endişe ediliyor.


HASTANEDE YATAN TUTUKLU İÇİN “KOĞUŞTA” DEMİŞLER

Tutukluların görüş imkanını ortadan kaldıran cezaevi yönetiminin ailelere yakınları hakkında yanlış bilgiler verdiği de ortaya çıktı. A5 koğuşunda korona teşhisi konulan N.Y’nin (48) sağlık durumu kötüleşince Seydişehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Üç gün boyunca cezaevinden ailesine N.Y’nin sağlık durumunun normal olduğu ve cezaevinde olduğu söylendi. Tutuklu N.Y’nin durumu daha da ağırlaşınca bugün Konya’ya getirilerek Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırıldı. Aile N.Y Konya’ya sevk edildikten sonra haberdar edildi.

AİLELER YETKİLİLERE ÇAĞRI YAPIYOR

Kronos’un ulaştığı N. Taş’ın eşi Mehmet Taş (37) da A5 koğuşunda korona virüse yakalanan tutuklulardan. N. Taş görüşler yasaklandığı için eşi hakkında hiçbir bilgi alamadığını anlattı. Korona vakasına yakalanan tutukluların yakınlarına, cezaevinden sürekli “yakınınız cezaevinde” cevabı verildiğini söyleyen N.Taş, eşi için yetkililerden yardım istiyor. Taş “ Eşim hakkında bu zamana kadar hiç bilgi vermediler. Korona virüse yakalandığını 10 gün önce öğrendim. Cezaevine telefon açtığım zaman sürekli “eşiniz koğuşta” bilgisi veriliyor. Tahliye talebinde bulunduk bugün reddedildi. Cezaevinde sadece A5 ve B11 koğuşlarında görüş yapılamayacak. Bunun sebebini merak ediyoruz. Son yaşananlardan sonra ne yapacağımı bilemiyorum.” diye konuştu.

Kaynak: Kronos Haber

Son güncelleme: 22:46 29.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı