• Turkhane Logo

"Seni düşünüyoruz ve size yardım etmeye kararlıyız"

Lyon Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Franck Heurtrey, Elazığ’da tutuklanan avukat Turan Canbolat’a destek mektubu gönderdi.

20:08 06 Ekim 2020 Salı
Lyon Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Franck Heurtrey, Elazığ’da tutuklanan avukat Turan Canbolat’a destek mektubu gönderdi.


Ocak 2016’dan beri Elazığ Cezaevinde tutuklu bulunan ve 10 yıl hapis cezası verilen Avukat Turan Canbolat’a Avrupalı meslektaşlarından destek mektubu geldi. Lyon Barosu İnsan Hakları ve Sivil Özgürlükler Komisyonu Başkanı Franck Heurtrey, Canbolat’a gönderdiği mektupta, “Seni düşünüyoruz ve yardım etmeye kararlıyız” dedi.

/


TÜRK MESLEKTAŞLARIN KADERİNE KARŞI DUYARSIZ DEĞİLİZ

Heurtrey, mektubunda Canbolat’a şunları söyledi: “Baromuz adına bugün size destek ve dayanışma sunmak istiyoruz. Özellikle Fransız ve Lyon avukatları Türk meslektaşlarının kaderine karşı duyarsız değiller ve tam tersine Türkiye’deki mevcut durumdan endişe ediyorlar. Bu mektubun size ulaşıp ulaşmayacağın bilmiyorum ama umarım bana cevap verme ve size nasıl yardımcı olabileceğimizi bildirme fırsatına sahip olacaksınız. Lyon’daki yerel yetkilileri (seçilmiş yetkililer, başkonsolosluk) uyaracağız ve size yazmaya devam edeceğiz. Lyon Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Franck Heurtrey, Elazığ’da tutuklanan avukat Turan Canbolat’a destek mektubu gönderdi. Heurtrey, mektubunda “Fransız avukatlar, Türk meslektaşlarının kaderine karşı duyarsız değiller ve tam tersine Türkiye’deki mevcut durumdan endişe ediyorlar” dedi.



5 YILDIR TUTUKLU

Avukat Turan Canpolat, Ocak 2016’dan bu yana tutuklu bulunuyor. Bylock programını kullandığı, KHK ile kapatılan bazı şirketleri temsil ettiği iddiasıyla Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Canpolat, 27 Şubat 2020’den bugüne Elazığ Cezaevinde hücrede tutuluyor.

Son güncelleme: 20:08 06.10.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı