• Turkhane Logo

SAT komandosuna 15 Temmuz’da cinsel işkence: Senin kızın var mı?

15 Temmuz’da Akıncılar Üssü’nde gözaltına alınan SAT komandosu Mevlüt Öncel’in yaşadıkları ortaya çıktı.

14:04 18 Nisan 2021 Pazar
SAT komandosuna 15 Temmuz’da cinsel işkence: Senin kızın var mı?
15 Temmuz’da Akıncılar Üssü’nde gözaltına alınan SAT komandosu Mevlüt Öncel’in yaşadıkları ortaya çıktı.


Nordic Monitor’ün haberine göre, Akıncı Üssü’ne yapılacak olası terör saldırısı için çevre önlemini almak üzere İstanbul’dan getirilen SAT komandolarından kıdemli başçavuş Mavlüt Öncel ifadesinde bunun kendileri için çok olağan bir görev olduğunu ve defalarca benzer görevlere gittiklerini anlattı.

Uçakların pisti bombalaması sonrası bir şeylerin ters gittiğini anlayan ve görev yerlerinden ayrılan SAT komandolarının bazıları kendi imkanlarıyla İstanbul’a geri dönerken bazıları da Jandarma Karakolu’nda gözaltına alındı.


Öncel yaşadıklarını şöyle anlattı:

SENİN KIZIN VAR MI?

“Araçtan dışarı adım atar atmaz yumruklu sopalı tekmeli saldırıya maruz kaldık. Bu saldırı ve şiddet zaman ilerledikçe işkenceye dönüştü. Dinlene dinlene ve birisi diğerine devir edecek şekilde şiddetin dozu giderek çoğaldı.”
  SAT KOMANDOSUNA CİNSEL İŞKENCE

Nordic Monitor, 15 Temmuzda Akıncılar Üssünde gözaltına alınan SAT komandosu Mevlüt Öncelin yaşadıklarını haberleştirdi. Kazan Jandarma Karakolunda tutulanları sorgulamak ve işkence yapmak için Emniyetten gelen ekibin ayrıntılarına ulaştı. pic.twitter.com/hGaLoAHaxh — Nordic Monitor Türkçe (@NordicMonitorTR) April 17, 2021
“Fiziksel işkenceyi, psikolojik ve cinsel işkence takip etti. Burada ifade edemeyeceğim bir takım hususları edep ve haya sınırlarını aştığı için yazılı olarak size sunmak istiyorum. Yine de kayıtlara geçmesini istediğim bazı hususları anlatmakta fayda görüyorum.

“Söylenebilecek bütün küfürleri işittim. Maddi manevi bütün değerlerime dil uzatıldı. Birisi kızın var mı? dedi. Bunları çektiler kameraya. Bilmiyorum ben ulaşamam ama bu anlattığım şeyler kameraya kayıt edildi. Yapan kişiler tarafından. Birisi kızın var mı? dedi.”

“Küçük bir kızım vardı. Korktum. Ve yalan söyledim. Dedim ki, Küçük bir oğlum var O kişi bana aynen şunu söyledi, Olsun o da iş görür. Şimdi ben soruyorum. Bu nedir arkadaş sen ne biçim insansın? Devamını söylemeyeceğim.”

Haberde, Kazan Karakolu’na gelen polislerin emir komutayı devralmaları üzerine jandarmanın yaşananlardan sorumlu tutulmamak için tutanak tuttuğu, polisin 18 kişiyi alıp götürdüğü sonra alırız diyerek Öncel dahil 11 kişi almaya hiç gelmediği bilgisine yer veriliyor.

Kendisine yapılan işkencelerin bir kısmına raporlara geçirtmeyi başaran Mevlüt Öncel, Akıncı Davası’nda müebbet hapse mahkum edildi.

Nordic Monitor daha önceki yayınlarında SAT komandolarına yapılan işkenceleri haberleştirmiş eski Ergenekon hükümlüsü emekli askerlerin askeri birliklerde sorgu ve işkence yaptığı ve emirler verdiğinin belgelerini yayınlamıştı.

Haberin İngilizce orijinali ve belgelerin tamamı BURADA

Son güncelleme: 14:04 18.04.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı