• Turkhane Logo

Sakız Adası'nın gözüyaşlı yüzü

27 Eylül, Yunanistan’ın Sakız Adası açıklarında batan bir teknede 1 bebek 4'ü çocuk 7 kişinin boğularak can verdiği kazanın yıl dönümüydü.

20:25 29 Eylül 2020 Salı
Sakız Adası'nın gözüyaşlı yüzü
27 Eylül, Yunanistan’ın Sakız Adası açıklarında batan bir teknede 1 bebek 4'ü çocuk 7 kişinin boğularak can verdiği kazanın yıl dönümüydü.


27 Eylül 2019 tarihinde Yunanistan’ın Sakız adası açıklarında batan bir teknede bulunan 7 kişinin yaşamını yitirdiği haberi ‘son dakika’ olarak duyulduğunda çok az şey biliniyordu. Haklarındaki soruşturmalar, dışlanma ve sivil ölüm nedeniyle Türkiye’de yaşamayacaklarını düşünen 19 kişinin bulunduğu teknenin batmasıyla 1’i bebek, 4’ü çocuk olmak üzere 7 kişi boğularak can verdi. Faciadan sağ kurtulanlar tarafından Sakız Adası’nın Türkiye’ye bakan bir yamacında defnedilen 7 kişi facianın yıldönümüne anılıyor.

Sakız adası açıklarında meydana gelen kazada Mustafa Said Zenbil (12), Meltem Zenbil (40), Kevser Sezer (58), Mahir Işık (4 aylık), İbrahim Işık (3) Mustafa Kara (6) ve Gülsüm Kara (8) hayatını kaybeden isimler oldu.


/

ÇÖLAŞAN’A MEKTUP YAZIP HUKUKSUZLUKLARI ANLATMIŞTI

Kazada 3 yaşındaki bebeği İbrahim Işık’ı kaybeden Hakim Fatma Işık’ın sesini duyurmak için Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan’a mektup yazdığı ortaya çıkmıştı. Yaşadıkları hukuksuzlukları anlatan Işık, küçük bebeğiyle (tekne faciasında kaybettiği) cezaevi şartlarında nasıl hayata tutunmaya çalıştığını anlatmıştı.

“KAÇ ÇOCUĞUN VAR, ÜÇ; İKİSİ CENETTE…”



Kazada, 6 yaşındaki Mustafa ile 8 yaşındaki Gülsüm’ü kaybeden Gonca Kara ise Kronos’a verdiği röportajda, “Sırf birlikte olalım diye çocuklarımızla beraber böyle bir yola çıktık. Başımıza böyle bir kaza geldi ne yapalım. Cenab-ı Allah cennette bizi kavuştursun. Kaç çocuğun var, üç; ikisi cennette…” demişti.

Son güncelleme: 20:25 29.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı