• Turkhane Logo

Kılıçdaroğlu: Erdoğan 15 Temmuz’u biliyordu, o yüzden Marmaris’te saklandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un yıl dönümü arifesinde Erdoğan’a yönelik sert açıklamalarda bulundu: 'Erdoğan’ın bizzat kendisi 15 Temmuz’un bir numaralı ayağıdır.'

19:05 14 Temmuz 2020 Salı
Kılıçdaroğlu: Erdoğan 15 Temmuz’u biliyordu, o yüzden Marmaris’te saklandı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’un yıl dönümü arifesinde Erdoğan’a yönelik sert açıklamalarda bulundu: 'Erdoğan’ın bizzat kendisi 15 Temmuz’un bir numaralı ayağıdır.'

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Bir Saray’ın bir de halkın 15 temmuzu var. Halkın 15 Temmuz’unda şehitlerimiz, gazilerimiz, sokağa çıkan yüz binler bedel ödeyenler, demokrasi sevdalıları var. O gün bedel ödeyenler için para toplandı. Eğer biz takip etmeseydik o paralar yok olacaktı. Nerede bu paralar, niye vermiyorsunuz.”

15 TEMMUZ RAPORU NEDEN AÇIKLANMIYOR?

“TBMM’de araştırma komisyonu kuruldu. Grubu olan paritlerin milletvekilleri ile kuruldu ve darbe girişimi araştırıldı. Bu araştırma komisyonuna 2 kişinin gelmesini Erdoğan yasakladı. Birisi MİT Müsteşarı, diğer, Genelkurmay Başkanı. Bu isimlerin bilgi vermesini Erdoğan neden yasakladı? Failleri ortaya koyup bilgi alacağız. Milletin önüne atamayla gelmiş 2 kişiyi çıkartmadılar. 15 Temmuz’un perde arkası ortaya çıkmasın diye. Rapor çıktı, 4 yıldır neden yayınlanmıyor? Hapiste olan gazeteci Müyesser Yıldız aslında 15 Temmuz’un perde arkasını araştırıyordu. Yakaladılar, hapse attılar. Araştırmasın diye… Daha önce siyasi ayağı bulunamadı demişti sayın Bahçeli. Çıkarmıyorsanız size destek vermiyorsunuz desene? Söyleyemez. Bunu ancak CHP söyler.”


MARMARİSTE NEDEN SAKLANDIN?

“Bir de soruyorlar, siyasi ayağı kim diye. Bu atamaları yapan, bir numaralı siyasi ayaktır. Bunu anlamamak için beyinsiz olmak gerek. Marmaris’te niye saklandın? Çünkü sen darbenin olacağını biliyordun. Ne olur olmaz diye Marmaris’e gittin. Yaveri biliyor, fatura kime çıktı? Sözcü’ye… Vay efendim niye yazdın. E yazar, gazetecilik bu. Yazmasa suç zaten.”

ALLAH’IN LÜTFU OLARAK GÖRDÜ!

“15 Temmuz’un Saray bölümü, Allah’ın lütfu olarak gördü. 20 Temmuz OHAL yani sivil darbeyi yaptılar. Soruşturmalar açtılar, garibanların çoğu içerde, askeri öğrenciler içeride.  15 Temmuz darbe girişmi ve 20 Temmuz sivil darbe girişimi Saray’ı ayrı bir konuma taşıdı. Saray’ın gündemi ile halkın gündemi arasında siyah ile beyaz kadar fark var. Saray’ın 15 Temmuz’undan sonra Lale Devri başladı.”

Son güncelleme: 19:05 14.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı