• Turkhane Logo

KHK’lı akademisyen Nuriye Gülmen tutuklandı

İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında gözaltına alınan ve KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen tutuklandı.

00:37 12 Ağustos 2020 Çarşamba
KHK’lı akademisyen Nuriye Gülmen tutuklandı
İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında gözaltına alınan ve KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen tutuklandı.

İstanbul’da 5 Ağustos’ta İdil Kültür Merkezi’nde oldukları sırada polis tarafından yapılan baskında gözaltına alınan beş kişi arasında bulunan Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklandı.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Gülmen ve Akbaş’ın tutuklandığı aktarılırken, Fırat Kaya, Ezgi Kul ve Yasemin Karadağ’ın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.
Nuriye Gülmen, Grup Yorum üyeleriyle röportaj yapmak üzere kültür merkezinde bulunduğu sırada polis baskınıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltı süresinin uzatılması nedeniyle de açlık grevine başlamıştı.


#NuriyeBiziz KAMPANYASI

Tutuklanma kararının ardından Nuriye Gülmen’e destek veren sosyal medya kullanıcıları #NuriyeBiziz etiketiyle kampanya başlattı. Gülmen, daha önce “işimi geri istiyorum” diyerek 324 gün süren açlık grevine girmiş, 34 kiloya kadar düşmüştü.

GERGERLİOĞLU: BELLİYDİ


Tutuklanma kararını yorumlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, operasyonun medyatikleştirilmesiyle sonucun ‘belli olduğunu’ kaydetti. Gergerlioğlu, “Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklanmış. Operasyon medyatikleştirilmişti, buradan belliydi!!! 9 Ağustos Grup Yorum konseri yaklaşmıştı, buradan belliydi!!! Yargının iyice yürütmenin boyunduruğu altında olduğu bir dönemde bu karar belliydi!!!” ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay ise “Asla diz çökmez! #NuriyeBiziz sindiremezsiniz!” diyerek Gülmen’e destek çıktı.

Son güncelleme: 00:37 12.08.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı