• Turkhane Logo

Kanser hastası Hayrettin Yılmaz cezaevinde hayatını kaybetti

Afyonkarahisar 1 No’lu T Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Hayrettin Yılmaz bu sabah yaşamını yitirdi. Akciğer kanseri olmasına rağmen tedavisi engellenen Yılmaz’ın, cezası bir yılın altına düşmesine rağmen tahliye edilmediği öğrenildi.

18:23 14 Mart 2021 Pazar
Kanser hastası Hayrettin Yılmaz cezaevinde hayatını kaybetti
Afyonkarahisar 1 No’lu T Tipi Cezaevi’nde bulunan hasta tutuklu Hayrettin Yılmaz bu sabah yaşamını yitirdi. Akciğer kanseri olmasına rağmen tedavisi engellenen Yılmaz’ın, cezası bir yılın altına düşmesine rağmen tahliye edilmediği öğrenildi.


Bir kanser hastası daha cezaevinde hayatını kaybetti. Afyonkarahisar 1 No’lu T Tipi Cezaevi’nde bulunan 65 yaşındaki Hayrettin Yılmaz hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde cezaevi yönetimi tarafından aranan Yılmaz’ın ailesi cenazeyi almak üzere yola çıktı.


Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Yılmaz’ın cenazesi memleketi Siirt’te defnedilecek.Hayrettin Yılmaz’ın, akciğer kanserinin yanı sıra, ülser, gastrit ve reflü gibi mide hastalıkları, tiroid bezinde nodül ve önemli diş sorunları bulunuyordu.

Yılmaz’ın koronavirüs nedeniyle uzun bir süre tedaviye erişemedi. Ayrıca Yılmaz’ın, verilen cezanın bir yılın altına düşmesine rağmen denetimli serbestlik hakkında mahrum bırakıldığı öğrenildi.

“UZUNCA BİR SÜRE HASTANEYE GÖTÜRÜLMEDİ”

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, İnsan Haklar Derneği Ankara Şubesi’nde dün Hayrettin Yılmaz’ın durumuna dikkat çekerek, serbest bırakılmasını talebinde bulunmuştu.

Hayrettin Yılmaz’ın yaşadığı hak ihlalleri anlatan İHD Ankara Şube Eş Başkanı Fatin Kanat, “65 yaşında olan Hayrettin Yılmaz daha önce bulunduğu Bandırma 2 Nolu Tipi Cezaevinde iken hastanede yapılan tetkik ve tahlillerden sonra akciğer kanseri tanısı konulmuştur. Kanserin ne seviyede olduğunun anlaşılması için Balıkesir Hastanesine sevki yapılmış ancak sevki gerçekleşmeden Afyon Cezaevine getirilmiştir. Karantina sürecinde uzunca bir süre hastaneye götürülmemiş ve aksaklıklar yaşamıştır.” dedi.

Kanat’ın açıklamaları şöyle:

“Bandırma’da iken Kızılay tarafından gönderilen verem tarama aracında çekilen filmde verem olduğuna dair tanı konulmuş, bunun üzerine hastaneye gönderilmiş ve orada yapılan tahlil ve tetkiklerde verem hastalığının olduğuna dair tanı konulmuş ve bir süre tek başına tutulmuştur. Veremin bulaşıcı olmadığına dair tanı konulmasından kaynaklı olarak tekrar arkadaşlarının yanına konulmuş ve yine arkadaşları tarafından bir arada kaldıkları sürede hastaneye götürülmediği ifade edilmiştir.

ÜLSER, GASTRİT, BOYUN FITIĞI DA VARDI

Tiroid hastalığı bulunmakta ancak bunun için ilaç kullanmamaktadır. Edirne Cezaevinde bulunduğu sırada tiroid bezlerinde nodül oluştuğunu aktarmıştır. Her iki gözde oluşan katarak nedeniyle görme duyusu zayıflamıştır. Gözündeki katarakt nedeniyle ameliyat tarih verildiğini, hastaneye gitmesine az bir zaman kalmışken Afyon Cezaevine sevk edilmiş ve pandemi sürecinde de hastaneye götürülmemiştir. Midede ülser, gastrit ve reflü gibi sağlık sorunları bulunmaktadır. Bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı mevcuttur. Önemli diş sorunları bulunmaktadır. Revir tarafından dişlerinin yapılması için sevki yazılmış ancak salgın nedeniyle karantinası uygulaması başlayıp hastane sevkleri durdurulunca tedavisi yapılmamıştır.

İlerlemiş yaşı, ciddi ve yaşamını tek başına devam ettirmeyecek rahatsızlıkları bulunan Hayrettin Yılmaz’ın cezası bir yılın altına düşmesine rağmen denetimli serbestlikten yararlandırılmadığı aktarılmıştır. Kendisi ve arkadaşları tarafından yapılan başvurulara bir sonuç alınamamıştır. Hayrettin Yılmaz’ın bir an önce infazının ertelenmesi ve denetimli serbestlikten yararlandırılarak ailesinin yanında daha sağlıklı koşullarda tedavisinin yapılması sağlanmalıdır.”

Son güncelleme: 18:23 14.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı