• Turkhane Logo

Hayatı boyunca iki kez ihraç olan KHK’lı Korkmaz: Mücadelemiz devam edecek

KHK TV’ye yaşadıklarını anlatan öğretmen Münir Korkmaz, ilk ihracını 12 Eylül darbesinden sonra yaşadığını belirtti. Münir öğretmen son KHK'lı işine dönene kadar mücadelemiz sürecek dedi.

01:03 19 Haziran 2020 Cuma
Hayatı boyunca iki kez ihraç olan KHK’lı Korkmaz: Mücadelemiz devam edecek
KHK TV’ye yaşadıklarını anlatan öğretmen Münir Korkmaz, ilk ihracını 12 Eylül darbesinden sonra yaşadığını belirtti. Münir öğretmen son KHK'lı işine dönene kadar mücadelemiz sürecek dedi.

15 Temmuz’dan sonra çıkartılan KHK’lara ihraç edilen Münir Korkmaz, KHK mücadelesini başlatan isimler arasında yer alıyor. İhraç öğretmen Münir Korkmaz KHK nedeniyle erken emeklilik yaşıyor. Bir yandan torununa bakan Korkmaz diğer yandan da KHK platformları aracılığıyla KHK mücadelesi veriyor.  

Her platformda KHK’lılara yapılan zulmü ve haksızlıkları en net şekilde haykıran isimlerin başında gelen Münir Korkmaz şu sıralarda kendisi gibi öğretmen eşiyle Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesindeki babadan kalan yayla evlerinde adeta erken emeklilik yaşıyor.  

Yayla evindeki bahçede çiçekler ve ektikleri sebze ve meyvelerle eşine yardım eden Korkmaz “KHK mücadelemiz devam edecek. Belki de benim ihraç olmam hayırlı oldu. Şimdi tüm KHK’lılar için mücadele etme şansım oldu” diyor.  


KHK ile ihracın ilk olmadığını 12 Eylül sonrası da ihraç olduğunu aktaran Korkmaz “Ancak KHK ile ihraç çok acı oldu. O zamanlar bekardım. Çok anlamadım. Şimdi ise evliyim. Sorumluluklarım var. Ancak ben her daim mücadele etmeyi bırakmadım. Son KHK’lı işine dönene kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuşuyor.  

30 yıllık öğretmen Suat Korkmaz da ihraç eşinin mücadelesine sonuna kadar destek veriyor. Devleti herkesin sevdiğini ancak hükümetleri sevmek zorunda olmadıklarını aktaran Suat Korkmaz “Yapılan haksızlıkları görüyoruz. Eşim de bu haksızlıklardan nasibini aldı. Yaptığı yanlış bir şey yok ki. Hukuk çerçevesinde hakkını arıyor” ifadelerini kullandı.  





Daha önce eline silah almadığını ancak ne hikmetse silahlı terör örgüt üyeliği ile suçlandıklarını belirten Münir Korkmaz erken emeklilik yaşadığı yayla evinde KHK mücadelesini anlattı. Mücadeleye tüm KHK’lıların destek olmadı gerektiği çağrısında bulunan Korkmaz şunları söyledi. “Bizim içimizde her görüşten insan var. Bu insanlşar tek bir ortak amaç için bir aradalar. KHK zulmüne son vermek işlerine geri dönmek. Hiçbir kanunsuz işimiz yok demokratik bir şekilde hakkımızı arıyoruz. Tüm KHK’lılar bizlere destek vermeli. Çünkü kimse size hakkınızı oturarak vermeyecek. O yüzden birlikte mücadele etmeliyiz. Biz birlik olursak inanın bu güç karşısında kimse duramaz. Çünkü haksızlığa uğrayan kişi sayısı aileleri ile birlikte 1 milyon kişiyi geçmiş durumda” dedi.  

Son güncelleme: 01:03 19.06.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı