• Turkhane Logo

Fili tarif etmek: 15 Temmuz'u kim yaptı? Lütuf mu, proje mi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “15 Temmuz’u fe.ö yapmadı” açıklaması, 15 Temmuz’un gerçek failleri konusundaki soruyu yeniden sordurdu: 15 Temmuz’u kim yaptı?

14:04 03 Şubat 2021 Çarşamba
Fili tarif etmek: 15 Temmuz'u kim yaptı? Lütuf mu, proje mi?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “15 Temmuz’u fe.ö yapmadı” açıklaması, 15 Temmuz’un gerçek failleri konusundaki soruyu yeniden sordurdu: 15 Temmuz’u kim yaptı?


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında çok tartışılacak sözlere imza attı. Soylu, Haber Global ekranlarında Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

15 Temmuz 2016 ile ilgili çok konuşulacak sözler söyledi. Soylu “fe.ö mü yaptı 15 Temmuz’u? Candaş Bey, 15 Temmuz’u fe.ö yapmadı, bizi rahat bırakmazlar. Ancak ayakta sağlam durursanız rahat olursunuz, bu kadar basit” dedi.


 

Soylunun açıklamasıyla şaşkınlık yaşayan program sunucusu Candaş Tolga “fe.ö yapmadı ne demek?” diye sordu.

Soylu ise esas failin ABD olduğunu ileri sürerek “Sadece fe.ö mü yaptı dedim, destekçileriyle birlikte yaptı dedim” ifadesini kullandı.

“ALLAH’IN BÜYÜK BİR LÜTFU”

AKPden benzer açıklamalar 15 Temmuz’un hem ardından geldi. Yaşananları “Allah’ın büyük bir lütfu” olarak yorumlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “Şu anda bu çıkış, bu hareket Allah’ın büyük bir lütfu. Bu tertemiz olması gereken TSK’nın temizlenmesine vesile olacak bir harekettir” demişti.



“Lütuf” açıklamasında ikinci perde ise 15 Temmuz’unu ikinci yıl dönümünde geldi.

Bir yazı kaleme alan Erdoğan ilk açıklamasına benzer bir şekilde “15 Temmuz da, sonuçları itibariyle ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlara vesile oldu” diye yazdı.

BİNALİ YILDIRIM: HOŞUMA GİTMEYEN PROJE 15 TEMMUZ

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ise 15 Temmuz için “proje” açıklaması yaptı.

Anadolu Ajansını (AA) ziyaret eden Yıldırım’a “Sizi çok zorlayan, girmeseydik bu işe dediğiniz herhangi bir proje oldu mu?” diye soruldu.

Yıldırım ise “Hangi birini söyleyim, hoşuma gitmeyen proje 15 Temmuz…” cevabını verdi. Yıldırım’ın bu cevabı verdikten sonra bir süre gülmesi ise dikkat çekmişti. 

 

METİNER: DİKTATÖRLÜĞÜ İNŞA ETMEMİZ GEREKİYORDU

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner ise TRGT’de katıldığı bir programda çok net ifadeler kullandı: “Bu darbeyi biz kendi kendimize yaptık. Diktatörlük inşa etmemiz gerekiyordu. Demokrasiyi askıya almamız lazımdı, bunun için yaptık, yaptırdık yani!” dedi.



TAYYAR: KAHRAMAN GÖRDÜKLERİMİZ DARBENİN İÇİNDE…

Çok tartışılan bir açıklama da yine AKP eski milletvekili Şamil Tayyar’dan gelmişti. 15 Temmuz’un gerçek manada aydınlatılmadığını belirten Tayyar, katıldığı televizyon programında, “Ben hala 15 Temmuz’un aydınlanmadığını düşünüyorum. Daha önce bir laf ettim, dedim ki; 15 Temmuz gerçek manada aydınlanırsa, bugün kahraman dediklerimizin aslında darbenin içinde olduğunu göreceksiniz, belki de bugün hain diye suçladığınız bazı isimlerin aslında tam tersi olduğunu göreceksiniz. Çünkü 15 Temmuz hala aydınlanabilmiş değil” ifadelerini kullandı.

 

Son güncelleme: 14:04 03.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı