• Turkhane Logo

Eski Hakim Karanfil, Yargıtay üyesinin ‘Bylock indirmek suç değil’ itirafını yayınladı

Eski Hakim Kemal Karanfil, Yargıtay 16. Ceza Dairesi üyesi Yusuf Hakkı Doğan'ın Bylock'a muhalefet şerhini yayınladı: “Bylock veya Eagle indirmeyi veya kalıntı olmasını başlı başına delil olarak kabul edersek...tuzağına düşmüş oluruz."

20:49 22 Ocak 2021 Cuma
Eski Hakim Karanfil, Yargıtay üyesinin ‘Bylock indirmek suç değil’ itirafını yayınladı
Eski Hakim Kemal Karanfil, Yargıtay 16. Ceza Dairesi üyesi Yusuf Hakkı Doğan'ın Bylock'a muhalefet şerhini yayınladı: “Bylock veya Eagle indirmeyi veya kalıntı olmasını başlı başına delil olarak kabul edersek...tuzağına düşmüş oluruz."


Eski Hakim Kemal Karanfil, Bylock kırıntısına verilen cezaya Yargıtay 16. Ceza Dairesi üyesi Yusuf Hakkı Doğan’ın düştüğü muhalefet şerhini paylaştı. 

Doğan, “Bylock veya Eagle indirmeyi veya kalıntı olmasını başlı başına delil olarak kabul edersek uluslararası alanda bize yöneltilen, Bylock bir iletişim sistemidir, herkes kullanır tuzağına düşmüş oluruz.” ifadelerini kullandı.


AYHAN GÜRER KARARI

Sosyal medyadaki Tespit TV kanalında belgeleri yayınlayan Karanfil, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin 16 Nisan 2019 tarihli Ayhan Gürer kararını paylaştı.

Kararda vatandaşın telefonunda Bylock kırıntısı bulunduğu gerekçesiyle alt mahkemenin verdiği ceza Yargıtay’ca onandı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin kıdemli üyesi Yusuf Hakkı Doğan karara itiraz etti.

/

AİHM İLE YAPILAN BYLOCK BRİFİNGLERİ

Kronosun aktardığına göre, Yargıtay Hakimi Yusuf Hakkı Doğan’ın muhalefet şerhinde itiraflarda da bulunduğunu kaydeden Karanfil, Türkiye’den heyetlerin Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni Bylock brifingleri verdiğinin bu kararda ortaya çıktığını söyledi.

BYLOCK İNDİRMEK SUÇ DEĞİLDİR

AİHM ile yapılan Bylock müzakerelerindeki diyaloglar Yargıtay Hakimi Yusuf Hakkı Doğan tarafından şöyle anlatıldı: “Avrupa Konseyi’nde fe.ö/PDY ile ilgili olarak dairemiz başkan ve üyeleri tarafından AİHM birimleri ile yapılan toplantıda Avrupa Konseyi Siber Suçlar Daire Başkanlığı’nın heyetimize sorduğu soruda bilgisayarını açarak ve Bylock dowlond yazan görüntüyü slayta yansıtarak, ‘Bakın tüm ekran Bylock dowlond indirme siteleriyle dolu. Bugün bile bunu indirebilirsiniz. Nasıl suç sayabiliyorsunuz bunu?’ sorusuna ‘Peki kullanabilir misiniz?’ demememiz üzerine ‘Hayır kullanamam.’ Biz de cevaben kendisine “Bylock indirmek suç değildir. Telefonda kalıntı olması Bylock kullandığının delili değildir, emaresidir. Bylock kullandığını kabul etmemiz için KURULUM ve KULLANIM gereklidir. Kullanım için de kişi ID ve şifresi olması gereklidir.” dedik. Onlar da bize “Evet doğru söylüyorsunuz” diyerek diyalog sona ermiştir.”



BU KRİTERLERDEN VAZGEÇERSEK

Yargıtay 16. Ceza Dairesi üyesi Yusuf Hakkı Doğan, Bylock cezasına ilişkin muhalefet şerhini şu sözlerle bitirdi: “Şimdi eğer biz Bylock için kabul ettiğimiz kriterlerden vazgeçip Bylock veya Eagle indirmeyi veya kalıntı olmasını başlı başına delil olarak kabul edersek uluslararası alanda bize yöneltilen Bylock bir iletişim sistemidir herkes kullanır tuzağına düşmüş oluruz. Ceza Genel Kurulu’nun bu kararının en büyük tehlikesi budur”

MİT’DEN HAKİM VE SAVCILARA BYLOCK BRİFİNGİ

Karanfil, Akşam Gazetesi’nde 4 Nisan 2017 tarihinde Murat Kelkitlioğlu’nun ‘Bylock’a inanmayan hakim ve savcılar var’ başlıklı yazısında da itiraflar bulunduğuna dikkat çekti.

Kelkitlioğlu, “MİT üşenmiyor oluşturdukları bir heyetle Adliyelere giderek hakim ve savcılara Bylock ile ilgili brifing veriyor.” itirafında bulundu.

Bu yazıdan sonra “Bylock tek başına delil değildir” diyen Antalya ve Gaziantep istinaf mahkemesi başkanları görevden alındı.

HAKİM VE SAVCILARI AFYON’DA TOPLADILAR

Yazıyı yorumlayan Karanfil, “Hakime hiç kimse baskı altında bulunamaz. Bylock verilerini hukuksuz şekilde ele geçiren Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hakimlere baskı yapması yanlış. Ben Zonguldak’ta görevdeyken hakim ve savcıları Afyonkarasihar’da toplayıp ‘Bu devletin beka meselesi’ deyip hakim ve savcıların nasıl kararlar vermesi gerektiğini anlattılar” diye konuştu. YARGITAY VE HAVUZ MEDYASINDAN,
Yüzbinlerce dosyayı ilgilendiren iki önemli İTİRAF, iki önemli BELGE.!

TESPİT TV, tarihi itirafları ve hukuksuzlukları tespit etmeye devam ediyor. Abone olmayı ve uyarı butonuna basmayı unutmayınız.!
Zafer, inananlarındır.https://t.co/tsFPuoNDgi — Kemal Karanfil (@cesuradalet) January 22, 2021
Karanfil, bu itirafların yüzbinlerce dosyaya emsal olması gerektiğinin altını çizdi.

Son güncelleme: 20:49 22.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı